Annonce
Sønderborg

Biograf opruster: Installeret nye moderne stole

Nordborg Bio har fået nye stole, som blev fejret med reception og film. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Nordborg Bio har brugt en lille halv million kroner på at installere nye stole.

Nordborg: Gæsterne i Nordborg Bio har nu fået endnu bedre forhold. I denne uge er der blevet installeret nye stole, som blev fejret med reception og taget i brug lørdag eftermiddag.

- Det har været en lang proces fra vores stoleudvalg startede med at udforske biografstolemarkedet og overveje inden beslutningen. Enkelte ting var dog et must - cupholdere og farven, kom det begejstret fra daglig leder Pia Sprogøe Finsen.

Siden 1934 har Nordborg haft deres egen lille biograf på Holmgade 4. De sidste 34 år har den været drevet af frivillige, og de tjener udelukkende deres penge på billetsalget. For reklamer har de ingen af.

Før renoveringen var der 90 stole, men det er nu skåret ned til 78. Dog mangler række 12 at blive færdig, men det er leverandørens skyld. Det frivillige har gjort deres del, og fik det sidste på plads fredag aften.

- Lidt færre stole men meget mere komfort og plads - samt vipperygge på første række. Vi er så glade for vores biograf i Nordborg, siger Pia Sprogøe Finsen.

Nordborg Bio tilbyder et alsidigt program, hvor der vises både mainstream og smalle film.

Annonce
Lidt færre stole men meget mere komfort og plads - samt vipperygge på første række. Vi er så glade for vores biograf i Nordborg

Pia Sprogøe Finsen, daglig leder

Fulgt med tiden

Prisen for oprustningen er løbet op i 450.000 kroner. Filminstituttet har givet et tilskud, biografen har selv dykket lidt ned i egne lommer, og så har Sønderborg Kommune bidraget med 150.000 kroner.

- Det er unikt i disse tider, at en biograf har eksisteret siden 1934 og stadig er en succes. Der har været op- og nedture og biografen har haft trange kår, men takket være frivillige kræfter eksisterer biografen stadigvæk. I forstår også at følge med tiden. I har sans for kvalitet og vælger nye og populære film, sagde formand for Kulturudvalget Stephan Kleinschmidt, som var forbi for at klippe snoren og holde tale ved genindvielsen.

- I dag kan vi se endnu et bevis på, at I løbende gør noget for at forbedre komforten og oplevelsen. Jeres arbejde er på et meget højt niveau, uddybede han.

I 2011 digitaliserede man biografen med støtte fra forskellige fonde. Nordborg Bio havde i 2018 i lighed med mange biografer landet over et forrygende år med en fremgang på 40 procent med cirka 7.500 solgte billetter.

Der er lidt færre stole men mere komfort og vipperygge på første række. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Stephan Kleinschmidt var forbi for at klippe snoren og holde tale. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Nordborg Bio. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Nordborg Bio. Hans Chr. Gabelgaard
Nordborg Bio. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nøgler og dæk forsvandt ved indbrud

Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce