Annonce
Sydjylland

Biografejer ser med gru kolleger dreje nøglen om: Men Kim forventer slukkede popcornmaskiner længe endnu

Kim Krogh Pedersen har ejet og drevet Varde Bio siden 1997. Han sætter næsen op efter måske at kunne åbne sin biograf igen i midten af april, men han ved, at særligt den britiske mutation er en farlig joker. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Indehaver af Varde Bio, Kim Krogh Pedersen, er ikke chokeret over, at han ikke får lov til at lukke gæster ind i biografmørket igen fra på mandag. Han tror, at en genåbning af biograferne har lange udsigter, og det kan blive dødsstødet for mange i branchen, der allerede styrtbløder.

Biograf: Der blev sendt en håndsrækning til den nødlidende kulturbranche onsdag. Her meddelte regeringen nemlig, at udendørs kulturinstitutioner fra 1. marts kan genåbne med krav om fremvisning af en negativ test, der er højst 72 timer gammel.

Det hjælper dog ikke Kim Krogh Pedersen, indehaver af Varde Bio. For biografer og andre indendørs tilbud må forsat holde dørene lukket på ubestemt tid.

- Jeg havde ikke under nogen omstændigheder drømt om, at vi ville komme med i denne omgang, og jeg forventer heller ikke, at vi kommer med til marts. Der er andre, der står foran i køen, men det er da bestemt ikke morsomt mere. Vi bløder ligesom alle andre, siger biografejeren.

To gange nedlukninger har kostet dyrt, og Kim Krogh Pedersen, der har drevet biografen i Kræmmergade siden 1997, forventer, at der går længe endnu, før filmelskere igen kan sætte sig ind i biografmørket:

- Jeg tror, vi skal hen til påske, og så skal vi nok lægge otte dage oveni, fordi vi har set, at det ofte går amok i ferier. Så medio april er mit bedste bud.

Annonce

Varer går til spilde

Personligt frygter han ikke, at hans biograf må dreje nøglen om som følge af krisen, men han er bekymret for branchen generelt.

- Jeg ved på egen krop, hvor dyrt det her er, og der er nogen, der kommer til at give fortabt. Jeg har kolleger, der har måttet sælge deres private hus for at få det til at køre rundt, og selvom de har gjort det, er de ved at løbe tør for penge. Det er deprimerende, siger Kim Krogh Pedersen.

Lige nu kan han modløst se til, mens varer for en mindre formue, der endnu ikke er pakket ud, i faretruende hast nærmer sig udløbsdatoen.

- Det er svært at sælge marcipanbrød i maj, der udløb i marts, siger han.

Annonce

Ingen film på lærredet

Selvom Kim Krogh Pedersen savner at tage imod gæster, understreger han, at han kun er interesseret i en genåbning, hvis den er landsdækkende og kan ske uden strammere restriktioner end dem, biograferne tidligere har været underlagt.

- Vi får ikke nogen film ind, hvis eksempelvis København er lukket ned. Det så vi i efteråret. Og hvis der skal til at være to meter mellem gæsterne i salen, er det helt hat og briller. Så har jeg ikke noget forretningsgrundlag, for så mister jeg for meget af min kapacitet, siger han.

Selv hvis en genåbning bliver mulig til foråret, tvivler biografejeren på, at han vil have nogle varer på hylderne. For coronakrisen har udsat alle de store udenlandske film.

- Jeg bliver som en mælkemand uden mælk. Sidste gang, da jeg åbnede i juni, åbnede jeg op til en verden uden titler fra det store udland. Det var næsten værre end at være helt nedlukket. Vi blev dog reddet hjem af, at der var mange stærke, danske titler, men vi aner jo ikke, hvad vi ser ind i nu, siger han.


Jeg ved på egen krop, hvor dyrt det her er, og der er nogen, der kommer til at give fortabt.

Kim Krogh Pedersen, indehaver af Varde BioAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce