Annonce
112

Birgitte har mistet sin brillebus: Hendes forretning blev stjålet natten til tirsdag

Birgitte Bendixen var glad, da hun lige havde fået brillebussen leveret. Nu er den væk. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Det er en stressfaktor at miste hele sin butik på én gang.

Varde: Seneste: Syd- og Sønderjyllands Politi meddelte tirsdag aften, at bilen er fundet.

Birgitte Bendixen har begge nøgler til sin Mercedes Sprinter, men bilen forsvandt natten til tirsdag. Og det er ikke en helt almindelig bil.

Den er nemlig hele hendes forretning. Birgitte har i de seneste 12 år drevet forretning fra en rullende optikerforretning. Navnet på hendes rullende forretning er Mobil Special Optik. Det står også på bilen.

Bilen forsvandt fra en villavej i det sydlige Varde. Her er Birgitte Bendixen netop flyttet til efter i årevis at have boet i Oksbøl.

- Jeg kan se på trackeren, at den kørte klokken 03.31, siger Birgitte Bendixen.

Det sidste, som hun kan se på denne tracker, er at bilen befandt sig på Karlsgårde Søvej øst for Varde ni minutter senere. Her holder det digitale spor op, men bilen er ikke på stedet. Trackeren må være slået fra på en eller anden måde.

Annonce

Måtte melde afbud

Bilen har registreringsnummeret BS 44 202, men der kan være skiftet nummerplader.

Birgitte håber at se sin blot to år gamle bil igen.

Hun måtte tirsdag morgen melde afbud til et firma, hvor hun skulle have målt øjne på medarbejderne.

- Jeg håber, at mine kunder har tålmodighed, siger Birgitte, som ikke lægger skjul på, at tyveriet er en stor stressfaktor, som fuldstændig går hende ude af stand til at handle her og nu.

Hun er forsikret.

- Men jeg kan jo ikke lige gå ud at købe en brillebus, siger hun.

Alle brillestel er i den forsvundne bil. Tyveriet er meldt til politiet, som også har efterlyst bilen internationalt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce