Annonce
Billund

Birthe Krog er præsident for soroptimisterne: - Vi bliver klogere på verden og på os selv

Birthe Krog, til venstre, er ny præsident for Grindsted-Billund Soroptimistklub. Her er hun sammen med Marianne Madsen, tidligere præsident, i forbindelse med klubbens 25 års jubilæum. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Grindsted-Billund: Soroptimisterne i Grindsted-Billund-området har holdt generalforsamling, og alle pladser i bestyrelsen er nu på plads med Birthe Krog som præsident, Gitte Ottosen som vicepræsident, Marianne Madsen som tidligere præsident, Margit Pedersen som kasserer, Lene Kahr som sekretær og Kirsten Clausen som klubbens programtilrettelægger.

Soroptimist International er et netværk af kvinder, der kæmper for at fremme udsatte kvinders og pigers rettigheder og vilkår både lokalt, nationalt og internationalt. Netværket har som en af få NGO' er høringsret i FN.


Vi forsøger at udvide vores egne horisonter, fordi vi tror, at vi så bliver bedre til at hjælpe andre.

Birthe Krog, præsident


Soroptimisterne har cirka 75.000 medlemmer på verdensplan, fordelt på 3.000 klubber i 122 lande. I Danmark er der omtrent 1.400 medlemmer, heraf 29 medlemmer i Grindsted og Billund.

Soroptimisterne kæmper blandet andet for at sikre kvinder og pigers adgang til uddannelse og basale rettigheder, for at at styrke kvinders erhvervsmuligheder og for at stoppe vold mod kvinder, og herunder at bekæmpe trafficking, handel med kvinder.

- Som soroptimist elsker vi at arbejde for at gøre en forskel. Det gør en glad om hjertet. Vi forsøger at udvide vores egne horisonter, fordi vi tror, at vi så bliver bedre til at hjælpe andre. Når vi går hjem fra et soroptimistmøde, så er vi blevet klogere på verden – og på os selv, siger den nye præsident Birthe Krog i en pressemeddelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce