Annonce
Kolding

Bisidder tiltalt for at chikanere jobcenter med ondsindede mails: 'I er klamme alle sammen'

- De vil ikke stå ved, at de har været fulde af fejl. Jeg står stadig ved, at jeg er kommet til at kalde dem snotdomme. Det er ikke en beklagelig fejl. Det er det virkelig ikke. Jeg er for ærlig til at holde min mund. Jeg er ikke god til at pakke tingene ind, har Ole Olsen tidligere sagt. Arkivfoto: Screenshot fra YouTube
Det kommer ikke kun til at handle om den video, hvor bisidder Ole Olsen kritiserer navngivne medarbejdere på jobcentret, når Ole Olsen i februar skal møde i Retten i Kolding. Han er nemlig også tiltalt for at chikanere medarbejderne på jobcentret i en række e-mails.

Kolding: Det er ikke kun den meget omtalte YouTube-video, hvor Ole Olsen kraftigt kritiserer navngivne medarbejdere i Jobcenter Kolding, der bliver omdrejningspunkt i retssagen mod den 64-årige bisidder. Ifølge anklageskriftet mod Ole Olsen, som JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af, har han nemlig også sendt en lang række hadefulde e-mails til flere medarbejdere på jobcentret.

Af anklageskriftet fremgår det således, at han har sendt syv mails til udvalgte medarbejdere i jobcentret, hvor han i skarpe vendinger kalder medarbejderne blandt andet løgnhalse og dumme.

"Du burde skamme dig - bare det at du kræver løn - du burde være glad for ti hurtige rap i røven - og gå tudende hjem hver dag. Du af alle er den dummeste repræsentant for jobcentret" og " "Nu skal hende heksen X (navn slettet af redaktionen, red.) selv bestemme, hvad det vil koste ... føj for satan, I er klamme alle sammen," har han ifølge anklageskriftet blandt andet skrevet til medarbejderne på jobcentret.

Annonce

Chikane af offentligt ansatte

  • Antallet af danskere dømt for trusler, chikane eller vold mod offentligt ansatte er steget markant.
  • Det viser en aktindsigt, som TV2 Østjylland har fået fra Rigsadvokaten tidligere i år.
  • Konkret er antallet af domme for vold, trusler og chikane mod offentligt ansatte steget med 27 procent på et år. Fra omtrent 2900 domme i 2017 til cirka 3700 domme sidste år.

Tiltalt for chikane

Retssagen mod Ole Olsen finder sted den 19. februar næste år, og han er tiltalt for at chikanere og forfølge medarbejderne, som er offentligt ansatte. Tidligere i år trådte ny lov i kraft, der betyder, at straffen for at chikanere offentligt ansatte blev skærpet. Det betyder, at der kan straffes med bøde eller fængsel op til to år. Under paragraffen hører dog også vold og trusler herom.

Ole Olsen kom i vælten, da han sidste sommer beskyldte medarbejderne på Jobcenter Kolding for at være fulde af løgn og for ikke at komme til møder. "Det er bare en stribe skvatmåse," sagde han blandt andet i YouTube-videoen, der siden er blevet fjernet fra mediet. Dette medførte, at han blev politianmeldt af Kolding Kommune.

Den 64-årige forklarer til JydskeVestkysten, at han sendte de ondsindede mails, efter jobcentret holdt fast i, at det ikke havde modtaget en journal, selvom den ifølge Ole Olsen var blevet sendt til dem tre gange.

- Det er årsagen til de mange grimme ord, for jeg mener ikke, de tager ansvar for det, de gør og siger, siger Ole Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce