Annonce
Kolding

Bisidder skal i retten, efter han kaldte jobcentermedarbejdere snotdumme: - Jeg er for ærlig til at holde mund

Ole Olsen fortryder ikke sin video, og han er heller ikke forbavset over, at kommunen i sin tid meldte ham til politiet på grund af den. Foto: Screendump fra YouTube
Nu skal Ole Olsen, der sidste sommer kritiserede navngivne medarbejdere på Jobcenter Kolding i en YouTube-video, i retten.

Kolding: Ole Olsen, der for omkring halvandet år siden kritiserede navngive medarbejdere i Jobcenter Kolding i en YouTube-video, er gået fra at være sigtet af politiet til at være tiltalt.

Det oplyser Ole Olsen selv til JydskeVestkysten.

Når man går fra sigtet til tiltalt betyder det, at anklagemyndigheden har vurderet sagen og besluttet, at sagen skal for retten. Dermed hives Ole Olsen nu i retten.

Retssagen finder sted den 19. februar, og Ole Olsen blev i sommer sigtet for det, der hedder "fredskrænkelse af personer i offentlig tjeneste".

I videoen, som ikke længere findes på YouTube, beskyldte Ole Olsen medarbejderne på Jobcenter for at være fulde af løgn og for ikke at komme til møder. "Det er bare en stribe skvatmåse," sagde han blandt andet i videoen, hvor han desuden kaldte en navngiven medarbejder for snotdum, lige som andre blev kaldt tåber, åndsboller og plattenslagere.

Annonce

Står ved videoen

Videoen og udtalelserne står Ole Olsen stadig ved.

- Men de vil ikke stå ved, at de har været fulde af fejl. Jeg står stadig ved, at jeg er kommet til at kalde dem snotdomme, siger Ole Olsen, der tidligere har erklæret sig ligeglad med repressalier.

- Det er ikke en beklagelig fejl. Det er det virkelig ikke. Jeg er for ærlig til at holde min mund. Jeg er ikke god til at pakke tingene ind, tilføjer han.

Ole Olsen fortæller, at han har i sinde at invitere gæster med i retten, når han stilles for en dommer. Han forklarer, at han ser sin sag som en "mediebegivenhed".

Udtaler sig på skrømt

Ole Olsen lagde videoen ud på YouTube i juli sidste år. Ved den lejlighed fortalte han til JydskeVestkysten, at han mente, at medarbejderne udtalte sig på skrømt. Det havde han oplevet igennem 18 år som bisidder.

- Jobcentret efterlader mennesker i et morads. Jeg har som bisidder brugt fem måneder på at hjælpe en kvinde, og vi bliver mødt med den ene løgn efter den anden. Det gider jeg ikke. Medarbejderne læser ikke journalen, de udtaler sig bare på skrømt, sagde han dengang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce