Annonce
Kultur

Biskop og berømt salmedigter hyldes med ny jazzplade

Torben og Bente Bramming har i samarbejde med jazzpianisten Martin Schack(tv.) udgivet Jazz på dansk 4, der hylder salmedigteren Brorson. Her er trioen samlet om den berømte salmedigters originale stol, der i dag står på Tårnborg. Foto: Bo Maimburg
Nyt jazzalbum fra pianist Martin Schack hylder Ribes tidligere biskop, salmedigteren Hans Adolph Brorson, der udgives i et samarbejde med Tårnborg.
Annonce
Annonce

En stor oplevelse

Pladen indeholder instrumentale fortolkninger af Brorsons værker, ligesom den norske folkesanger Torhild Ostad fortolker Brorson med en renhed, sødme og klarhed, mens den dygtige, danske jazzsangerinde, Sinne Eeg, hylder Brorson med sensualitet og styrke.

Pianisten Martin Schack glæder sig over samarbejdet.

- Jeg samlede hele bandet til en snak her på Tårnborg, og da Torben pludselig fandt Brorsons egen salmebog frem, og da vi så hans stol fra 1700-tallet, var vi helt solgt, siger Martin Schack, der både er stolt og beæret over muligheden for at arbejde med Brorsons salmer.

- Vi kendte selvfølgelig værker som ”Op al den ting som Gud har gjort” og Den yndigste rose er funden”, men der var også en stribe salmer, vi først skulle lære at kende. Vi startede med at lytte til 25 salmer, og vi endte med 10 fortolkninger, som er kommet på pladen, og det har været en virkelig god oplevelse, siger Martin Schack.

Jazz på dansk 4

Jazz på dansk 4 udgives ved en release i Ribe Domkirke 2. februar. Musikerne på pladen er de samme som tidligere, nemlig Martin Schack, piano, Morten Lund på trommer, Michael Olsen på saxofon og bassisten Morten Ramsbøll. Special guest på denne plade er den store danske jazz sanger Sinne Eeg og den norske sanger Torhild Ostad.

Ribe: Hvad har den berømte, danske salmedigter og Ribes tidligere biskop, Hans Adolf Brorson til fælles med jazzpianist Martin Schack fra Ribe?

Ikke meget, skulle man mene, men nu er et jazzalbum på vej, hvor Ribes dygtige jazzpianist hylder den kendte salmedigter.

Igennem de sidste mange år Martin Schack glædet jazzelskere med fortolkninger af forskellige former for danske sange og salmer, og nu er et fjerde album på vej.

Det bliver med Brorson-salmer, og det sker i et tæt samarbejde med præst Torben Bramming og hustruen Bente Bramming fra Tårnborg.

- Vi er superglade for, at Martin var med på ideen om at lave en plade, der udelukkende skulle indeholde fortolkninger af Brorsons salmer. Pladen hylder 1700-tallets trang til spontanitet, og med titlen ”Den yndigste rose er fundet, Jazz på dansk” har pladen virkelig et helt særligt budskab, siger Torben Bramming.

Jazzklubben Termansens og Tårnborg Salmernes hus er genboer i det centrale Ribe, og derfor mener både Martin Schack og ægteparret Bramming, at et samarbejde var oplagt, fordi begge bidrager til Ribes kulturelle liv.

- Bandet har ved improvisation med både inderlighed og friskhed formået at give 1700-tallets sange og tekster nyt liv, siger Bente Bramming.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Annonce