Annonce
Esbjerg

Biskop ramt af corona

Biskop i Ribe Stift, Elof Westergaard, blev i juledagene ramt af coronavirus. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
I forbindelse med juleaften fik biskoppen i Ribe Stift, Elof Westergaard, og familien corona-smitten inden for døren. Biskoppen er fortsat i isolation.
Annonce

Ribe: En uvelkommen gæst sneg sig med ind til julemiddagen hos biskop i Ribe Stift, Elof Westergaard.

Han kan nu selv tale med om, hvad corona er for en størrelse.

Han er i denne uge fortsat isoleret hjemme, men er efter et par sygedage klar til hjemmearbejde igen.

- Jeg har været syg et par dage med trykken for brystet, og er stadig meget udmattet. Så jeg har fortsat symptomer, men er ved at være ovenpå igen, siger Elof Westergaard.

Annonce

Nede et par dage

Hele familien med hjemvendte børn var samlet til julemiddag juleaften, og her opstod problemet.

- Én efter en lagde vi os, og til sidst har vi alle været nede og ligge et par dage. Det er lidt forskelligt, hvordan vi har reageret på smitten, og jeg var den sidste, der fik det, siger Elof Westergaard, der forventer at være isoleret ugen ud.

Annonce

Svær tid for kirken

Mandag havde landets biskopper fælles videomøde over nettet. Her skulle de blandt andet drøfte, om det i forbindelse med de kirkelige handlinger, som kirken fortsat er åben for, skal frarådes at synge.

- Vi er jo som kirke ligesom mange andre ramt af, at vi ikke kan komme ud med vores budskab. Vi vil som alle andre naturligvis følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. men vi skal fortsat som kirke være tilstede i folks liv. Blandt andet ved jeg - og håber jeg - at mange præster tager telefonen og ringer til nogle af dem, som vi ved, sidder og har det svært. Ensomhed er et kæmpe problem for tiden, siger Elof Westergaard.

Flere kirker og præster lægger også deres prædikener på nettet og der er søndagsgudstjenester online, som biskoppen også selv gør det.

Annonce

Rutsjetur

Biskoppen lægger ikke skjul på, at det uskønne forløb op til julegudstjenesterne, hvor ministeren dagen før juleaften beslutter at aflyse alle julegudstjenester, var lidt af en rutsjetur. Blandt andet har hundredvis af sognepræster i flere dage op til højtiden arbejdet på at være klar med prædikener og gudstjeneste til årets mest besøgte højtid.

- Det har sat sig nogle spor, som vi nok lige skal fordøje, siger Elof Westergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce