Annonce
Haderslev

Biskop: Regn er Guds velsignelse

Et par hundrede mennesker var mødt op til den våde fællesgudstjeneste for provstiets sogne, der traditionelt altid holdes anden pinsedag. Foto: Ludvig Dittmann
Et par hundrede var mødt op til Haderslev Domprovstis traditionsrige fællesgudstjeneste anden pinsedag. Den foregik i silende regn i biskop Marianne Christiansens have.

Haderslev: "I al sin glans nu stråler solen" blev det ikke rigtig til, da et par hundrede kirkegængere mandag formiddag indtog biskop Marianne Christiansens have ved Ribe Landevej.

For selv om kirkegængerne sang godt til på Grundvigs smukke salme, blev de velsignet med masser af regn:

- Det er dejligt med regn, havde vi været i Afrika, ville vi have syntes, det var Guds velsignelse, lød det fra biskoppen, da hun bød velkommen til Haderslev Domprovstis store traditionelle fællesgudstjeneste, som denne anden pinsedag var henlagt til biskoppens grønne have ned til Haderslev Dam.

Annonce
Det er kanon at holde gudstjenesten her i biskoppens have.

Bent K. Andersen, formand for Vedsted Menighedsråd

Rafaels englebørn

Selvsagt var der masser af regntøj, der var også masser af paraplyer i alskens farver og mønstre. Sognepræst Inge Lindhardt Mikkelsen fra Aastrup og Vonsbæk sogne tog nok prisen for bedste paraply. Den fik i hvert fald smilet frem hos mange. Hun søgte nemlig læ for dråberne under Rafaels små englebørn. Andre, som denne avis' udsendte, søgte læ under det store cedertræ, hvis beskyttende grene bredte sig ud og fik nedfaldne blade fra de omkringstående buske og løvtræer til at knase tørt under skoene.

Langt de fleste tog dog plads på de opstillede bænke, hvor dråberne samlede sig mere og mere. Men regntøj, paraplyer og godt humør hjælper på meget - også Guds velsignelse fra oven.

Tættere på biskoppen

Der er tradition for at holde fælles gudstjeneste anden pinsedag, og i årenes løb er den blevet holdt mange steder. Formanden for menighedsrådet i Vedsted Sogn, Bent K. Andersen, kaldte det kanon, at fællesgudstjenesten i år var henlagt til biskoppens have:

- Det er jo en stor have, som ligger smukt, og vi har en mulighed for at komme tæt på biskoppen. Det, synes jeg, er godt. Vi er jo en åben kirke og har en biskop, der i forvejen er meget åben. Det oplever vi i menighedsrådene jo også, lød det fra Bent K. Andersen.

Haderslev Lærerkor under ledelse af Edna Rasmussen sang for på salmerne, og et udpluk af musikerne fra Slesvigske Musikkorps sørgede for den musikalske ledsagelse og blev undervejs akkompagneret af havens fugle og regndråbernes dans på paraplyer og bænke.

Regnen silede ned under gudstjenesten i biskop Marianne Christiansens have mandag formiddag, men hvis det havde været i Afrika, så havde vi betragtet det som en velsignelse, smilede hun. Foto: Ludvig Dittmann

Guds kærlighed

Biskop Marianne Christiansen prædikerede over Johannes Evangeliet kapitel 3, vers 16: "Således elskede Gud verden, at han gav sin søn den enbårne, for at enhver som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv." En tekst, der ifølge biskoppen siger det hele, og derfor passer meget godt til kirkens fødselsdag, som med Helligåndens komme fejres i pinsen.

Målt på dråber skortede det ikke på kærlighed fra Vor Herre ved gudstjenesten. Smilene hos folk på bænkene og i biskoppens stemme tog dog ikke lang tid om at få den indre sol til at stråle i sin glans hos menigheden.

Der var paraplyer alle steder, og her kunne kirkegængerne følge med i gudstjenesten. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce