Annonce
Haderslev

Biskop signerer bog

Biskop Marianne Christiansen signerer bog, hun er medforfatter på, fredag den 21. juni. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

HADERSLEV: Biskop Marianne Christiansen sætter sig navn i bogen "Oplysning til borgerne om Fadervor", når der er bogsignering fredag den 21. juni.

Samtidig holder hun i Arnold Busck boghandelen i Haderslev et foredrag om baggrunden for bogen, som hun har skrevet sammen med sin kollega på Fyn, Tine Lindhardt.

De to har tidligere arbejdet sammen om tv-serien "Søstrene Bisp" på DK4, hvor en række mennesker om deres tro. Den seneste serie havde navnet "Søstrene Bisp på Borgen", som blev en utraditionel optakt til folketingsvalget.

For tv-serien blev de to hædret af foreningen KLF, Kirke og Medier, fordi biskopperne med programmerne bidrog til at gøre tro til en del af mediefladen. Biskopperne erfarede gennem tv-arbejdet, at det er blevet legalt at tale om tro og religion.

"Oplysning til borgerne om Fadervor" blev til efter, at pave Frans i 2017 foreslog, at den sjette bøn i Fadervor - led os ikke i fristelse - blev oversat på en anden måde. Det rejste en række spørgsmål, mente biskopperne.

bogsierignen begynder klokken 16.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce