Annonce
Sønderborg

Danfoss-fond og Linak Holding skyder 1,2 milliarder kroner i Nordals Ferieresort

Det er en investering ud over det sædvanlige i det personlige bagland, når Peter Mads Clausen, Bitten & Mads Clausens Fond, og Bent Jensen, Linak Holding, skyder den nødvendige milliardsum i realiseringen af Nordals Resort.

NORDALS: Bitten & Mads Clausens Fond, Linak Holding og Sønderborg kommune skyder de nødvendige 1,3 milliarder kroner i Nordals Ferieresort, som skal stå klar til at tage imod besøgende 2023.

Første spadestik tages næste år inden for den tidsramme, der er for at få dispensation til at bygge i kystbeskyttelsesområdet. Det fortæller formand i Bitten & Mads Clausens Fond, Peter Mads Clausen, Bent Jensen, Linak Holding, og borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen, Socialdemokratiet.

De to investorer skyder hver 250 millioner kroner i ferieresortet. Resten af beløbet lånes. Lånene er sikret. Sønderborg kommune skyder 100 millioner kroner i projektet.

- Vi var jo med i den der visionsgruppe for Nordals, men vi havde ikke drømt om, vi skulle arbejde med at investere i sådan nogle ting som et ferieresort. Hver gang vi snakkede om, hvem der skulle finansiere det, blev der så mærkeligt stille. Vi kunne jo godt se, hvor pilen vendte henad. For mit vedkommende er det fantastisk. Jeg er født og opvokset på Nordals og vil gerne give noget tilbage, siger Bent Jensen, der er glad for at have truffet beslutningen om at skyde en stor pengesum uden sidestykke i turismen på Nordals.

- Vi har sammen med kommunen dannet et udviklingsselskab, og vi spurgte os selv, hvad snakker vi egentlig om. Hvor store er investeringerne, og hvordan får vi det hele finansieret. Vi har i forløbet vænnet os til tanken om, at vil vi det her projekt, så bliver vi nok nødt til at gøre det selv. Efterhånden som projektet er blevet mere krystalliseret ud, har vi sagt, vi vil se, hvad det bliver til, og så er vi også villige til at støtte ferieresortet med 1,2 milliarder kroner, siger Peter Mads Clausen, der er personlig ven med Bent Jensen.

Resortet

  • Nordals Ferieresort er på 190 hektar og er budgetteret til en investering på 1,3 milliarder kroner.
  • Sønderborg kommune står for byggemodning, pier (bro), lokalplan og infrastruktur og vil på forskellig vis skyde 112 millioner kroner i resortet, heraf 12 mio. kr. i udviklingsselskabet og derudover er der budgetlagt 100 mio. kr. i de kommende års budgetter.
  • Det har været på tapetet siden siden 2015, hvor der blev givet tilladelse til ti projekter i Danmark, der får lov at gå ud i kystbeskyttelseszonen.
  • Nordals Ferieresort er det projekt, der er tættest på realisering. Det indeholder 500 feriehuse med et privat sommerhusområde, der kan komme til senere, water park, trætophuse, pælehuse, center med restauranter, aktiviteter og købmand, strandcafe, besøgsgård, observatorium, eco-korridor, indendørs og udendørs aktiviteter, gang- og cykelstier.

Naturreservat

Ferieresortet kommer til at indeholde 500 feriehuse, water park, besøgsgård, observatorium, gang- og cykelstier, en gangbro gennem landskabet, søer, grøfter og stier samt et hav af uden- og indendørs aktiviteter.

Området er beliggende mellem Havnbjerg Strand og Karlsminde. Der bliver et havbadanlæg med mulighed for aktiviteter langs vandet. Området er 190 hektar. Det er begge storinvestorernes barndomsland.

- Jeg har boet i området hele mit liv. Jeg har kørt i mine første knallerter og bilvrag der, siger Peter Mads Clausen, der glæder sig over samarbejdet med Linak om projekter som Borgen, Center for Industriel Elektronik ved siden af Alsion og fornyelsen af Byens Havn og nu Nordals Ferieresort.

- Det har været et fantastisk forløb at være med til at udvikle ferieresortet sammen. Vi har heldigvis nogen, der tager over, når de store tanker skal realiseres. Det er vi lykkelige over. Vigtige partnerskaber gør det muligt for kommunen at gøre nogle ting. Det var et begejstret byråd, der tog mod nyheden. Der var stående ovationer, da den faldt på økonomiudvalgsmødet. Det har jeg aldrig prøvet før, siger Erik Lauritzen.

Resortet og Danfoss Universe skal gensidigt løfte hinandens besøgstal.

- Det er et bæredygtigt resort fuldstændig i pagt med den natur, det er en del af. Det har været opdraget, siger direktør i Nordals Resort Niels Feerup.

Linaks ejer Bent Jensen var en glad mand, da han offentliggjorde planerne om at investere stort i et ferieresort på Nordals sammen med Peter Mads Clausen t.h., og borgmester Erik Lauritzen fulgte tilfreds med - det samme gjorde resortets direktør Niels Feerup. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Medarbejder stjal flere tusind kroner fra sin arbejdsplads: - Jeg fortryder det virkelig

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Sydjylland

Coronaepidemien ser ud til at være i vækst: Men smitten står stort set stille i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Haderslev

Efterforskning af død 50-årig fundet i fjorden er stadig i gang: Nu er manden blevet obduceret

Annonce