Annonce
Vejen

BJ Agro bygger for millioner

Indehaver af BJ Agro Benny Jensen har købt erhvervsgrunden her på Nøragervej i Hovborg for at bygge et 2.000 kvadratmeter stort lokale til virksomhedens produktion af gødning. På tre til fem år skal der opføres en kontorbygning til firmaets stab af agronomer og konsulenter. Foto: Steen Rasmussen
Benny Jensen bygger nyt og flytter gødningsproduktion fra Holsted til Hovborg. Om få år skal hele virksomheden samles på den nye adresse på Nøragervej.

HOVBORG: Det er hverken noget i størrelse med Cheminova eller gødningsfabrikken på havnen i Fredericia, som Benny Jensen, BJ Agro, nu vil bygge lokaler til på erhvervsområdet på Nøragervej ved Hovborg. Det er i den sammenligning "et meget lille anlæg" til blanding af den flydende kunstgødning Flex Fertilizer, understreger Benny Jensen.

Den årlige produktion er 2.500 ton gødning, hvoraf 70 procent er vand. I højsæsonen vil der i gennemsnit dagligt køre tre lastbiler til og fra virksomheden, som i samme tidsrum vil have tre medarbejdere.

For fem år siden begyndte Benny Jensen fremstillingen af gødningen i lejede lokaler ved motorvejen i Holsted By. Nu flytter han det hele hjem til Hovborg, hvor han gennem mere end 30 år har drevet konsulentvirksomhed på Vorbassevej. Den videre plan er om tre til fem år at bygge et kontorhus ved siden af gødningsbygningen for at samle hele firmaet, der har 15 medarbejdere, på Nøragervej.

Annonce
Vi hører til på landet, og derfor skal vi ikke ligge i en by eller ved en motorvej. Vi skal signalere, at vi befinder os samme sted som vores kunder, nemlig på landet, og Hovborg er her, hvor vi hører hjemme.

Benny Jensen

Klart signal

- Vi hører til på landet, og derfor skal vi ikke ligge i en by eller ved en motorvej. Vi skal signalere, at vi befinder os samme sted som vores kunder, nemlig på landet, og Hovborg er her, hvor vi hører hjemme.

BJ Agro er gennem årene vokset støt og servicerer nu landmænd over det meste af landet. Kunderne har sammenlagt 33.000 hektarer agerjord - heraf en tredjedel med kartofler. BJ Agro er konsulent på 20 procent af landets samlede kartoffelareal.

Arkæologer fra Museet på Sønderskov har undersøgt den næsten 10.000 kvadratmeter store byggeplads på Nøragervej uden at finde hverken guldhorn eller solvogne. Når alle formaliteter er på plads, sendes projektet i udbud. Benny Jensen forventer, at byggeriet kan indledes til foråret, og at huset på 2.000 kvadratmeter står klart engang efter sommerferien.

Prisen på den samlede investeringen er endnu ikke gjort op, men helt billigt bliver det nok ikke.

BJ Agro om BJ Agro

BJ-Agro yder rådgivning der gør en forskel. Vore styrker er bl.a. et grundigt kendskab til vore kunder, kombineret med en stor fleksibilitet. Hos BJ-Agro er der ingen tidsregistrering eller stramme kontortider. Alle vore rådgivere kender alle bedrifter, så der kan altid ydes kompetent rådgivning.

Sådan kommer BJ Agros nye bygning på industriområdet i Hovborg til at se ud.
Benny Jensen, BJ Agro. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce