Annonce
Varde

Bjarke Ingels er et dansk arkitektgeni

Bjarke Ingels er et geni indenfor arkitektur og kendt over hele verden for sit arbejde. Pressefoto.

Varde: Onsdag den 3. maj er der premiere i DoxBio på dokumentarfilmen Big Time. Den handler om den danske arkitekt Bjarke Ingels, der er udråbt til et geni verden over, men som samtidig har en hverdag, der ikke efterlader meget plads til privatliv. Den danske instruktør Kaspar Astrup Schröder har fulgt den danske verdensstjerne-arkitekt gennem fem år. De fleste kender Bjarke Ingels for hans arbejde, men filmen Big Time kommer ind bag facaden og helt tæt på mennesket Bjarke Ingels.

-Jeg synes jo, at arkitektur er noget af det mest spændende, man kan arbejde med som menneske, fordi det dybest set handler om, hvordan vi gerne vil indrette rammerne om vores tilværelse. Hvad er det for et liv, vi gerne vil leve. Og hvordan skaber vi de bedst mulige rammer for os selv og hinanden på den begrænsede plads, som vores planet jo er, siger Bjarke Ingels i en pressemeddelelse.

Bjarke Ingenls har blandt andet tegnet Museum Tirpitz, som åbner i Blåvand til sommer, og har givet forslag til flygtningemuseet i Oksbøl./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];