Annonce
Indland

Bjarke Ingels tegner "usynligt" byggeri på Fanø

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Historien om Vadehavet skal fortælles i nyt naturhistorisk center tegnet af den danske arkitekt Bjarke Ingels.

Om to år vil Fanø få et nyt naturhistorisk formidlingscenter, som den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels står bag.

Det skriver DR Syd.

Det er Fanø Kommune, initiativtager Steen Lassen og arkitektgruppen Bjarke Ingels Group BIG, der har præsenteret planerne.

Centret, der skal bære navnet Lycium, skal fungere som naturhistorisk indgang til Vadehavsområdet, der i 2014 blev optaget på Unesco's Verdensarvsliste.

Lycium skal være "usynligt" i landskabet og nærmest forme sig som en dug i klitterne, så det kan indgå naturligt i omgivelserne.

- Naturen er noget helligt. Det er noget i sig selv eksisterende. Det agerer uafhængigt af dig. Naturen er noget, som er større end os, og som vi er en del af, siger initiativtager Steen Lassen til DR Syd.

Ifølge Steen Larsen kommer det nye formidlingscenter til at koste omkring 70 millioner kroner. Han satser på at skaffe pengene gennem fonde.

Han vil dog ikke fortælle, hvor mange penge der indtil videre er rejst, men han håber, at projektet står færdigt om to år.

Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (AL), er glad for, at projektet spiller sammen med kommunens visioner såvel som Fanøs natur.

- Det passer perfekt ind i den udvikling, som Fanø Kommune ønsker for turismen.

- Samtidig er det et projekt af rigtig høj kvalitet, som passer ind i omgivelserne. På den måde er det med til at løfte niveauet for, hvad Fanø tilbyder.

- Vi ønsker en bæredygtig udvikling, hvor vi passer på vores ø. For at få det, er det rigtig vigtigt, at gæsterne forstår, hvad Fanø er, og hvad Vadehavet er. Så passer de også meget bedre på det, siger hun.

/ritzau/

Annonce
Citeret artikel fra DR Syd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce