Annonce
Varde

Glad butiksejer: - Jeg sparer en masse penge, når jeg flytter til en anden gågade

Bjarne Dengsø flytter personalet med. Blandt andre skrædderen. Foto: Morten Nielsen
Han får mindre plads, men større udstillingsvindue. Ikke så tosset et bytte, mener Bjarne Dengsø.

Varde: Lørdag er det sidste dag med butikken Wagner i Vardes Vestergade. Men personale og varelager er det ikke slut med - måske snarere tværtimod.

Butikken åbner nemlig i nye lokaler i Kræmmergade, der i lighed med Vestergade er en gågade i Varde. Her får butikken navnet Tøjeksperten, som har et større udbud af varer end Wagner, men som tilhører samme virksomhed inden for kædebutikker. Derfor flytter lageret med.

- Jeg sparer en masse penge i husleje, siger indehaver Bjarne Dengsø, 53 år, om bevæggrunden for at skifte adresse fra den ene gågade til den anden.

Dog sker der også det, at butikken går fra 230 kvadratmeter til 180 kvadratmeter, men størrelse er ikke alt, som man jo siger.

- Det er et spørgsmål om udskiftning af varer, siger Bjarne Dengsø, som også er tilfreds med, at han i Kræmmergade får et større udstillingsvindue, selv om både butik og især husleje er mindre.

Tøjeksperten i Kræmmergade åbner mandag den den 3. februar.

Bjarne Dengsø har drevet Wagner i seks år. Før havde han butik i Varde Centret. Der er snigpremiere søndag den 2. februar fra 14 - 17, hvor der er reception.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce