Annonce
Billund

58-årig politiker fra Hejnsvig bliver politisk ansvarlig for børneområdet: Vil have fuld fokus på borgerinddragelse

58-årige Bjarne Larsen (V) bliver ny formand for Billund Kommunes børne- og familieudvalg. Efter fire år som menigt medlem af udvalget, er han nu klar til at stå i spidsen for det udvalg, som har det politiske ansvar for blandt andet skoler og daginstitutioner. Arkivfoto: Lilli Snekmose.
Et af de områder, hvor kommunens politikere kan forbedre sig, er inden for borgerinddragelse. Det mener Bjarne Larsen (V), der som ny formand for børne- og familieudvalget vil have ekstra fokus på netop det område.

Hejnsvig: Det bliver 58-årige Bjarne Larsen (V), som i de kommende fire år bliver den øverst ansvarlige politiker for børneområdet. Venstre får to udvalgsformandsposter i det kommende byråd, og Bjarne Larsen bliver formand for det udvalg, der fra årsskiftet skal hedde børne- og familieudvalget. Her bliver de væsentlige beslutninger truffet inden for områder som skoler og daginstitutioner.

- Børnene er vores allesammens fremtid, og derfor er det vigtigt for mig, at vores børn har optimale forhold og betingelser, siger Bjarne Larsen.

Det var i 2017, at Bjarne Larsen for første gang blev valgt til byrådet. Her har han haft sæde i det børneudvalg, som han fra årsskiftet skal stå i spidsen for, og det er en periode, han betegner som meget lærerig.

Annonce

- I de fire år, jeg har haft fornøjelsen at sidde med i børneudvalget, har jeg lært en hel masse. Selvom jeg nok troede, at jeg som far til fire børn vidste det hele, så har jeg lært meget om, hvad det betyder, når børn har trygge og stabile rammer at vokse op i, siger den kommende udvalgsformand.

Politisk aktiv i landbrugsverdenen

Selvom Bjarne Larsen blot har været byrådsmedlem i fire år, har han været politisk aktiv i endnu længere tid. Han har i en årrække været formand for organisationen Jysk Landbrug og har således haft masser af politik mellem hænderne – blot ikke partipolitik. Det kom han først i berøring med, da han, som han dengang fortalte til avisen, blev indkaldt til en personlig samtale ved køkkenbordet af hustruen Liga. Hun mente, at det var på tide, at landmanden begyndte at interessere sig lidt mere for sine børns skolegang og sit lokalområde og ikke udelukkende sine landbrugskollegaer.

Bjarne Larsen

  • 58 år.
  • Gift med Liga - med hvem han har to børn. Har desuden to børn fra et tidligere ægteskab.
  • Driver sit eget svinelandbrug i Fugdal ved Hejnsvig.
  • Har i en årrække været formand for Jysk Landbrug og bestyrelsesmedlem i Landbrug & Fødevarer.
  • Blev i 2017 for første gang valgt til byrådet i Billund Kommune. Bliver i den kommende periode formand for børne- og familieudvalget.

Bjarne Larsen havde på dette tidspunkt gennem en længere årrække været aktiv i diverse landboforeninger, og det blev for fire år siden suppleret med et kandidatur til byrådet – og et efterfølgende valg.

Annonce

Fokus på borgerinddragelse

Når Bjarne Larsen overtager bordenden i børne- og familieudvalget efter Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), tager han over efter en formand, som efter hans overbevisning har gjort det godt som udvalgsformand. Han forestiller sig derfor heller ikke, at han vil gå radikalt anderledes til værks end sin forgænger, selvom han godt kan komme i tanker om især et område, hvor han mener, der er plads til forbedring: Borgerinddragelse.

- Det er et punkt, hvor jeg mener, at vi kan blive væsentligt bedre. Vi skal høre parterne, både børn, forældre og medarbejdere, og så er det vores opgave som politikere at sætte den rigtige retning. Vi kan ikke gøre alle tilfredse, men jeg har lyttet mig frem til, at nogle synes, de bliver inddraget for sent. Det er et område, hvor jeg gerne vil prøve at gøre en forskel, siger Bjarne Larsen.

Børnene er vores allesammens fremtid, og derfor er det vigtigt for mig, at vores børn har optimale forhold og betingelser.

Bjarne Larsen (V), kommende formand for børne- og familieudvalget.
Annonce
Billund For abonnenter

Diskoteksejer i 37 år om ny nedlukning: Psykisk er det hårdt, at min handlekraft bliver taget fra mig

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Sydøstjyllands Politi indfører nattelivszone for dømte personer i Kolding: Se hvor de ikke må vise sig

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Tønder For abonnenter

Politiet kommer: Nu er lokalerne til ny nærpolitistation fundet

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Billund

Endnu flere skal opdage, at Børnlille er vokset

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Sønderborg

Socialdemokratiet har fordelt deres roller i det nye byråd

Kultur For abonnenter

Han overtager ansvaret for Nicolai Bio: Thomas var engang Danmarks yngste biografdirektør

Sønderborg

Flere læger giver et stik mod covid-19: Se listen her

Annonce