Annonce
Esbjerg

Bjarne P: Dybt skuffende behandling af milliard-projekt på Dokken

Direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen, er manden bag Dokken-projektet, som Esbjerg Kommune netop har hældt ned ad brættet. Arkivfoto: Niels Husted.
Manden bag Dokken-projektet erklærer sig dybt skuffet over, at borgmesteren nu har konkluderet, at boliger på Dokken ikke er en mulighed. Han nægter at give op, men den politiske vilje til at fortsætte er væk, konstaterer borgmesteren, der bakkes op af De Konservative.

Esbjerg Kommune: Den kendte erhvervsmand og projektudvikler, manden bag Dokken-projektet, Bjarne Pedersen, er dybt skuffet over, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har draget en "personlig konklusion" på undersøgelserne om muligheden for boligbyggeri på Dokken.

- De undersøgelser er jo ikke tilendebragt. Vi har vist, at vi kan opfylde kravene til alt - inklusive støjkravene - og da vi så nærmer os finalen, så får man travlt med at standse det her. Det synes jeg ikke er ordentligt og rimeligt i forhold til et projekt, der kan være med til at løfte byen uden at indskrænke virksomhedernes og havnens rammer og udvikling - det er et projekt til halvanden milliard kroner, og det er dybt skuffende, siger direktør i Pedersen Gruppen, Bjarne Pedersen.


Annonce

Vi har vist, at vi kan opfylde kravene til alt - inklusive støjkravene - og da vi så nærmer os finalen, så får man travlt med at standse det her.

Direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen


I løbet af den kommende uge er der aftalt et møde mellem Pedersen Gruppens tekniske rådgiver og folk fra Esbjerg Kommunes Teknik & Miljø, oplyser direktøren, og det vil ikke blive aflyst, for Bjarne Pedersen agter ikke at give op:

- Vi arbejder videre, og vi tager også det møde i næste uge. Hvis støjgrænserne pludselig er 55 db døgnet rundt, så er præmissen ændret, men så må man i det mindste lade os dokumentere, at vi også kan opfylde det krav. Det her er simpelthen ikke i orden over for et projekt, der har været halvandet år undervejs. Man drager en konklusion på et ufærdigt grundlag. Det er helt utroligt skuffende, siger Bjarne Pedersen.

På trods af Esbjerg Havns totale afvisning af, at boliger på Dokken kan eksistere side om side med havnedriften, har Bjarne Pedersen overskud til at rose havnen:

- Vi har under hele screeningsprocessen haft et meget fint samarbejde med Esbjerg Havn, siger Bjarne Pedersen.

Det er, som det er

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), som Bjarne Pedersen til gengæld er noget skuffet over, holder fast i konklusionen om, at undersøgelserne er tilendebragt med et negativt resultatet for boligbyggeri på Dokken:

- Det har været en forudsætning for hele den borgerlige fløj i byrådet, at der ikke på nogen måde måtte lægges begrænsninger på havnen og dens virksomheder, og det kan vi med det her under ingen omstændigheder garantere. Derfor må konklusionen være, som den er draget nu. Med risikoen for begrænsninger på erhvervslivet, så er der ikke politisk vilje til at fortsætte, og selv om der var, ville det i øvrigt heller ikke kunne lade sig gøre, for staten vil nedlægge veto mod al yderligere planlægning, siger borgmesteren.

Annonce

Politisk vilje

De Konservatives byrådsrepræsentant May-Britt Andrea Andersen er enig i, at den politiske vilje er væk:

- Jeg synes, konklusionen er meget tydelig her: hvis man ikke vil gå på kompromis med havnen og dens virksomheders udviklingsmuligheder, så ser det ikke ud til, at man kan bygge boliger på Dokken, og så er De Konservative ikke med, fastslår May-Britt Andrea Andersen, der som en af forholdsvis få politikere har fået forevist Bjarne Pedersens omfattende projekt.

- Og det er et fantastisk projekt, ingen tvivl om det. Det er generelt vigtigt for De Konservative, at vi skaber gode muligheder for attraktivt byggeri, og folk vil jo gerne bo langs vandet. Og havde det kunnet udelukkes, at virksomhederne og havnen ville lide skade, så havde jeg bakket fuldt og helt op. Men vi kan ikke bakke op om noget, hvor der er en sandsynlighed for, at de for kommunen vigtige havnevirksomheder ville komme til at lide under det, siger May-Britt Andrea Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce