Annonce
Sport

Bjarne Riis lukker kvindehold på grund af sponsormangel

Yorick Jansens/Ritzau Scanpix
Team Virtu Cycling er fortid, når den igangværende sæson er overstået. Årsagen er manglende sponsorer.

Det danske cykelhold for kvinder Team Virtu Cycling lukker ned, når 2019-sæsonen er kørt færdig.

Det siger holdejer Bjarne Riis til TV2 Sport.

Årsagen er manglende sponsorer.

- Vi har ikke sponsorer til at kunne finansiere det. Nu har vi selv finansieret det i de seneste tre år, og af forretningsmæssige grunde synes vi ikke, vi skal blive ved med det, siger Riis til TV2 Sport.

Team Virtu Cyclings historie begyndte i 2014 under navnet Team BMS Ladies.

I november 2016 blev det annonceret, at Bjarne Riis og den danske rigmand Lars Seier Christensen overtog holdet, der blev omdøbt til Team Virtu Pro-Veloconcept Women og senere altså Team Virtu Cycling.

Holdet har siden 2017 kørt på kvindernes World Tour.

Bjarne Riis lukker holdet, mens det er på toppen. 2019-sæsonen har målt på sejre været Team Virtu Cycling suverænt bedste med 13 af slagsen.

Marta Bastianelli har stået for syv af dem. Den italienske rytter sejrede blandt andet i dette års udgaver af de to World Tour-løb Ronde van Drenthe og Flandern Rundt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce