Annonce
Sport

Bjorkstrand gør comeback som matchvinder i NHL

Russell Labounty/Ritzau Scanpix

Oliver Bjorkstrand har været ude med en skade i 13 kampe, men vender tilbage med to mål i NHL-sejr.

Efter 13 kampe ude med skade i NHL vendte Oliver Bjorkstrand tilbage til isen med manér.

To gange scorede Bjorkstrand for Columbus Blue Jackets, som vandt 2-1 ude over New York Rangers.

Begge de danske mål blev sat ind i tredje periode, og begge gange blev pucken placeret helt oppe i højre krog.

Det afgørende mål fra Bjorkstrand blev scoret med blot 27 sekunder tilbage af kampen i Madison Square Garden i New York.

Bjorkstrand modtog pucken fra holdkammeraten Pierre-Luc Dubois, som gav danskeren tid og plads til at udplacere keeperen.

- Det var en god aflevering fra Dubois, som skabte masser af plads til mig, da han drev fremad. Jeg havde bestemt god tid til at skyde, siger Bjorkstrand til nhl.com.

Columbus Blue Jackets var kommet bagud 0-1 i slutningen af første periode, og udeholdet ledte efter en måde at komme tilbage på.

Det blev Bjorkstrand, som var nøglen til at skaffe holdets femte sejr i træk i NHL.

Seks minutter inde i tredje periode udlignede Bjorkstrand, inden han også endte som matchvinder.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om Oliver Bjorkstrand på NHL''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce