Annonce
Sydjylland

Blå blink i landsbyer: Derfor har politiet haft flere udrykninger det seneste stykke tid

Torben Møller (t.h.), Karina Nielsen og Jan Laursen har brugt tirsdagen på at vise pressen hvordan de træner udryknignskørsel. Foto: Jacob Schultz
Én gang om året skal politiet have opdateret deres færdigheder bag rattet og gerne have bygget mere på. Men flere borgere har henvendt sig til politiet og undret sig over hvorfor der har været flere udrykninger i deres område, end der ellers har været. Det svarer Syd- og Sønderjyllands Politi nu på.

Oplysning: De seneste måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget en del henvendelser klager og undrende spørgsmål over politibiler, der dagligt kører igennem små landsbysamfund og altid i samme tidsrum.

Politiet har forsøgt at kommunikere ud via de sociale medier, at der altså blot har været tale om rutinemæssig efteruddannelse af betjentene, som hvert år skal på kurser, der vedligeholder og opdaterer de færdigheder, de ellers har lært på Politiskolen.

Derfor har politikredsen inviteret pressen til åbent hus for at få kommunikeret ud, hvorfor folk i eksempelvis Brørup og Holsted kan opleve en uge, hvor flere politibiler kører igennem byen, uden der nødvendigvis er sket noget af kriminel karakter i byerne.

- Vi vil gerne åbne op og fortælle borgerne hvad det er vi laver og det er altså ikke fordi, at der er mere kriminalitet i de områder, men fordi vi finpudser vores færdigheder, fortæller Torben Møller, der er Politikommissær hos Beredskabsfaglig afdeling ved Syd- og Sønderjyllands Polti.

Annonce

Råd fra politiet

Når du ser en politibil i udrykning nærme sig, skal du give den plads og lade den komme forbi. Det ved de fleste.

Men hvordan vil politiet gerne have, at du gør det?

Jo. Brems langsomt og træk ind til siden. Sådan sikrer du nemlig bedst dig selv og dine omgivelser.

Handler om sikkerhed

Politiet har ændret strategien for de rykker ud og eftersætter. Førhen var deres kørsel mere offensiv og patruljevognene kørte generelt hurtigere og tættere på dem de skulle bringe til standsning. Nu er strategien ændret til en mere defensiv kørsel, hvor de bestræber sig på at holde mere afstand til de bilister, de vil holde ind. Årsagen til ændringerne er ganske enkel, det handler om sikkerhed og et bedre arbejdsmiljø.

- Ændringen af strategien er med til at højne sikkerheden, når vi rykker ud både for os selv og de andre bilister. Men det er også for at sikre kvaliteten i det arbejde, betjentene skal udføre når de kommer frem, lyder det fra Torben Møller. Han forklarer også at adrenalinen ofte førhen pumpede rundt i kroppen hos betjentene efter en hektisk udrykning, hvor det var sværere for dem at holde hovedet koldt, mens man skulle danne sig et overblik, snakke med pårørende eller anholde en mistænkt.

Politiet oplever ikke, at der sker flere ulykker, hvor deres personale er involverede og det har ikke spillet nogen nævneværdig rolle i strategiændringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];