Annonce
Esbjerg

Blå blink: Stor beredskabsøvelse omkring sygehuset i Esbjerg

Beboere i området omkring Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg vil tirsdag mellem klokken 16 og 19 næppe kunne undgår at bemærke en større beredskabsøvelse. blive Arkivfoto

Esbjerg: Beboere omkring Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg kan forvente en hel del larm og blå blink samt trafikale udfordringer tirsdag eftermiddag og aften.

Mellem klokken 16.00 og 19.00 bliver der nemlig afviklet en større og uvarslet beredskabsøvelse med deltagelse af både sundhedsvæsen, politi og brandvæsen.

Der vil blive testet alarmer, være et større opbud af udrykningskøretøjer, og der bliver en brandøvelse med deltagelse af 26 patienter og fem medarbejdere.

Der er tale om en større øvelse med figuranter, der spiller patienter og er sminket med blod og sår.

Beredskabsøvelsen er en optakt til indflytning i den nye sengebygning den 19. november, oplyser Sydvestjysk Sygehus' kommunikationsafdeling.

Esbjerg Kommune informerer klokken 16.00 via sms beboerne i området om øvelsen og parkeringsbegrænsninger i forbindelse med øvelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce