Annonce
Esbjerg

Blå blok godkender kendt landmands ønske om bolig-udstykning i Bryndum

Gårdejer Laust Bendix Jensen vil gerne udstykke 1,7 hektar til boligområde i Bryndum. Venstre og Esbjerglisten i Plan & Miljøudvalget har nu besluttet at sætte gang i planlægningsarbejdet. Kort: Googlemaps.
Landmand og gårdejer Laust Bendix Jensen ser ud til at få lov at udstykke et areal på 17.000 kvadratmeter til boliger i Bryndum. Et borgerligt flertal i Plan & Miljøudvalget satte gang i udarbejdelsen af et plangrundlag, der skal bane vejen for det nye boligområde ved Rørvangen.

Esbjerg Kommune: Den første hurdle for den kendte landmand og gårdejer Laust Bendix Jensen i Bryndum, der ønsker at udstykke et areal på 17.000 kvadratmeter til boliger ved Rørvangen i Bryndum, er passeret.

Således vedtog et borgerligt flertal bestående af Venstre og Esbjerglisten på mandagens møde i Plan & Miljøudvalget at igangsætte udarbejdelsen af kommuneplan-ændring og lokalplan for området. At få plangrundlaget på plads hører med til de indledende øvelser og er samtidig en forudsætning for, at projektet kan blive til virkelighed.

Annonce

Fra land til by

Arealet på 17.000 kvadratmeter - eller 1,7 hektar - er beliggende over for firmaet West Coast Aps på Forum Kirkevej, og det nye boligområde skal rumme cirka 12-15 parcelhuse eller 18-20 rækkehuse. Området ligger i landzone og er i kommuneplanen udlagt til landbrugsområde. For at kunne udstykke området til parcelhuse, skal der altså udarbejdes en kommuneplan-ændring og en lokalplan, som også overfører området til byzone.

Sagen blev første gang behandlet i Plan & Miljøudvalget for 14 dage siden, men blev udsat, fordi politikerne ønskede behovet for et nyt boligområde belyst. Esbjerg Kommune har nemlig allerede udpeget et andet område i Bryndum, der er udlagt til boliger i kommuneplanen.

Imidlertid har forvaltningen nu vurderet, at der indenfor den 12-årige kommuneplan-periode kan blive brug for både Laust Bendix Jensens område og kommunens eget, og derfor vil det samlede areal til nye boliger nu blive forøget.

Annonce

S og SF imod

Ifølge Laust Bendix Jensen, der stadig dyrker marken, hvor de fremtidige boliger skal ligge, skal der etableres støjdæmpende foranstaltninger i form af en jordvold mod Forum Kirkevej og West Coast ApS, selv om virksomheden ikke støjer, fordi der tidligere lå en fabrik. Området har derfor en anden miljø-godkendelse, og det er man derfor nødt til at tage højde for, når et areal i nærheden skal udlægges til boliger.

Hvis udstykningen bliver en realitet, vil hele området få indkørsel fra Rørvangen og desuden videreføre den eksisterende stiforbindelse til Toftevangen.

Socialdemokratiet og SF stemte imod at imødekomme Laust Bendix Jensens ønske til boliger, idet man blandt andet ønskede en mere overordnet og langsigtet planlægning af nye bolig-områder i Bryndum.

Når plangrundlaget er færdigt, bliver det forelagt udvalget igen, og dernæst skal politikerne sende planerne i offentlig høring.

Jord taget fra

Familien Bendix Jensens store landejendom, Højlund Agro,  blev sat til salg i slutningen af 2019 og har et tilhørende areal på 222,71 hektar.

Da gården blev udbudt blev otte hektar af bedriften på forhånd pillet fra og lagt til den nye ejendom i Oksbøl, som Bente Bendix Jensen har købt. Det er de 1,7 hektar - 17.000 kvadratmeter - herfra, der nu skal omdannes til boligområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

EfB For abonnenter

1-1-kamp mod Silkeborg efter den bedste præstation meget længe: EfB fik sendt et stærkt signal

Annonce