Annonce
Danmark

BLÅ BOG: Maskinarbejderen bar borgmesterkæden i 25 år

Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

Den 31. marts slutter 25 år som borgmester i Rødovre for Erik Nielsen (S), der har besluttet at træde tilbage.

Ikke mange har siddet så tungt på en borgmesterpost, som Erik Nielsen (S) har gjort i Rødovre - faktisk har kun Gentoftes Hans Toft (K) båret borgmesterkæden i længere tid end Erik Nielsen.

Onsdag har Rødovre-borgmesteren dog meddelt, at han træder tilbage den 31. marts.

Han meddelte sidste år, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget i 2021.

Læs mere om den afgående Rødovre-borgmester her:

Navn: Erik Bent Nielsen.

Alder: 66 år.

Nationalitet: Dansk.

Uddannelse:

Maskinarbejder. Erik Nielsen begyndte i 1969 som arbejdsdreng hos Richard Jensens Enke og var i smedelære gennem 4,5 år. Herefter arbejdede han hos blandt andre Dameca Hospitalsudstyr A/S og Lindinger Agro Co.

Karriere:

1978-1986: Maskinarbejder i Atlas-Danmark.

1986-1994: Beskæftigelseskonsulent i Rødovre Kommune.

1989: Stillede op til kommunalvalget og blev valgt ind i byrådet i Rødovre. Blev senere gruppeformand, viceborgmester og medlem af Økonomiudvalget.

1994-2020: Borgmester for Socialdemokratiet i Rødovre Kommune.

Erik Nielsen har haft en lang række tillidshverv gennem årene, blandt andet som formand for Kommunernes Landsforening (KL) fra 2012 til 2014, Kombit, Kommunekredit og Team Danmark.

Privat:

Erik Nielsen er gift med Anne Willer. De har tilsammen tre voksne børn og to børnebørn.

I sine unge dage spillede Erik Nielsen ishockey. Han var i ti år målmand på førsteholdet i Rødovre Ishockey Klub, hvor han var med til at vinde Rødovres første danmarksmesterskab.

Kilder: Socialdemokratiet i Rødovre, TV2 Lorry.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce