Annonce
Varde

Blå Flag og Badepunkt på otte strande

Det ny Badepunkt-flag blev introduceret sidste år. Her ved Børsmose Strand. Arkivfoto: Morten Nielsen

Varde: Strandene i Varde Kommune er igen prydet med badeflag. Kommunen havde i år søgt Friluftsrådet om det velkendte Blå Flag på tre af kommunens badestrande.

For yderligere fem strande havde Varde Kommune søgt om at få Friluftsrådets nye mærkningsordning Badepunkt og Friluftsrådet har imødekommet alle ansøgninger.

Det betyder at også i år er i alt otte badeflag langs kommunens strande.

Sidste år deltog Varde Kommune sammen med to andre danske kommuner i Friluftsrådets pilotprojekt med den ny mærkningsordning af strande. Et pilotprojekt der skulle afprøve mulighederne for mærkning af badestrande, som et alternativ til den internationale Blå Flag mærkning.

Friluftrådet har efterfølgende lanceret Badepunkt som en permanent ordning.

- Helt afgørende for kommunens deltagelse i Badepunkt ordningen har været, at den nye mærkningsordning har samme standard for badevandskvalitet og badesikkerhed, siger Preben Friis-Hauge udvalgsformand for Plan og Teknik, Varde Kommune, i en pressemeddelelse.

Badepunkt ordningen adskiller sig fra Blå Flag ved i højere grad at give mulighed for at strandenes lokale forhold kan indgå i mærkningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce