Annonce
Billund

Blå Kors-butikken satser på færre men bedre varer

Der er blevet ryddet grundigt op i Blå Kors-butikken på Vejlevej i Billund. Der er blevet færre varer - men til gengæld er kvaliteten blevet bedre. Foto: Keld Stampe.

Tidligere var Blå Kors-butikken på Vejlevej fyldt fra gulv til loft med varer. Nu er der blevet ryddet grundigt ud. Fredag genåbnede butikken.

Annonce

Billund: Efter en bundsolid oprydning var det fredag eftermiddag tid til genåbning af Blå Kors' genbrugsbutik på Vejlevej i Billund.

Den seneste tid er blevet brugt på en grov sortering af varerne i butikken, så der nu er væsentlig færre enheder i butikken end tidligere. Til gengæld er de varer, som nu er på hylderne, samlet af en større kvalitet, end det hidtil har været tilfældet.

- Tidligere var der fyldt op alle vegne. Nu er det hele gjort mere synligt, og der er blevet åbnet, så det er pænt, og tingene er blevet sat i farveorden, fortæller Jytte Bechmann, som er en af dem, som fremover vil komme til at stå i spidsen for butikken.

I fremtiden vil Blå Kors-butikken satse på bedre varer og så acceptere, at der måske er knap så mange af dem.

- Det gør også, at vi kan tillade os at sige, at der er nogle ting, som vi ikke vil have med til butikken, siger Jytte Bechmann.

Blå Kors butikken

Blå Kors en social kristen organisation, som arbejder for at komme misbrug til livs. Overskuddet fra butikkerne går til dette formål.Butikken, som ligger mellem Kløvermarken og Vejlevej i Billund, holder åbent torsdag og fredag mellem klokken 13 og 17 samt om lørdagen mellem klokken 10 og 13.

Annonce

Sjovt at lave noget

Den 68-årige pensionist fra Grindsted er en af foreløbig to personer, som skal stå i spidsen for butikken, som bliver drevet af en gruppe på 10-15 frivillige. Jytte Bechmann vil primært komme til at beskæftige sig med det administrative arbejde, mens hendes kolleger mest vil befinde sig i butikken.

At påtage sig frivilligt arbejde, selvom hun er gået på pension, finder hun blot berigende.

- Det er sjovt at komme ud og lave noget, og jeg kan bruge mine kompetencer til at gøre en forskel. Det er spændende at komme ud og møde en masse nye mennesker, siger Jytte Bechmann.

Annonce

Skal være ordentligt

Også i Blå Kors-butikkens store afdeling, der huser møbler, legetøj og meget mere, er der blevet ryddet grundigt ud.

- Tidligere var der fyldt fra gulv til loft herinde. Nu er det meningen, at tingene skal være, så man kan se det hele ordentligt, siger Jytte Bechmann.

Der er fortsat masser af sofagrupper, spiseborde og stole at se på, men det er til at komme til mellem møblerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce