Annonce
Varde

Blåbjerg HK er igen et divisionshold

Blåbjerg HK er endelig tilbage i 3. division med et hold fyldt med lokale drenge og mænd. PR-foto: Annalise Schmidt
Ti år efter tvangsnedrykningen fra 3. division har håndboldherrerne i Blåbjerg HK nu kæmpet sig tilbage i rækken. Det har de gjort med en stærkt sammentømret spillertrup bestående af lokale spillere, både unge og gamle.

Blåbjerg: - Det gør mig stolt, selvfølgelig gør det det, siger cheftræneren for Blåbjerg HK, Peter Schmidt.

Han spillede selv på holdet, sidst Blåbjerg var i 3. division for ti år siden, og han var efterfølgende med til at kæmpe klubben tilbage i Jyllandsserien. Her har Blåbjerg HK ligget i mange år, men er nu endelig tilbage i 3. division, nu med Peter Schmidt som cheftræner.

Annonce

Stærkt sammenhold

Blåbjerg HK rykkede egentlig ned fra Jyllandsserien i 2018, men fik lov at blive i rækken på grund af afbud fra et andet hold. Det skulle vise sig at være fortjent, for i den efterfølgende sæson tabte Blåbjerg kun én kamp og rykkede dermed op i 3. division.

- Det havde vi slet ikke regnet med, men vi var det bedste hold, siger Peter Schmidt om holdets sensationelle seneste sæson.

Udover en enkelt ny tilføjelse er truppen den samme som den, der rykkede op inden sommerferien. Alle spillere er lokale, og der er en stor blanding af både unge og gamle spillere. Sammenholdet er stærkt, og det betyder meget for cheftræneren.

- Det sociale er enormt vigtigt for vores succes, siger Peter Schmidt.

Det bliver svært

Blåbjergs oprykning var en kæmpe overraskelse for alle, ikke mindst for dem selv. Peter Schmidt regner derfor også med, at det bliver en rigtig svær sæson for vestjyderne.

- Det er en kæmpe succes, hvis vi overlever, siger cheftræneren.

Han regner med, at de fleste point skal hente på hjemmebanen i Outrup, men håber også, at holdet kan overraske på udebane. Klubben har ovenikøbet sørget for, at en bus bliver stillet til rådighed på de lange udebaneture.

- Vi går altid på banen for at vinde, men der skal masser af vilje og fight til, siger Peter Schmidt.

Blåbjerg HK indleder søndag sæsonen med en svær udekamp i det sønderjyske, hvor HF Sønderborg 2 er modstanderen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce