Annonce
Varde

Blåbjerg HK er igen et divisionshold

Blåbjerg HK er endelig tilbage i 3. division med et hold fyldt med lokale drenge og mænd. PR-foto: Annalise Schmidt
Ti år efter tvangsnedrykningen fra 3. division har håndboldherrerne i Blåbjerg HK nu kæmpet sig tilbage i rækken. Det har de gjort med en stærkt sammentømret spillertrup bestående af lokale spillere, både unge og gamle.

Blåbjerg: - Det gør mig stolt, selvfølgelig gør det det, siger cheftræneren for Blåbjerg HK, Peter Schmidt.

Han spillede selv på holdet, sidst Blåbjerg var i 3. division for ti år siden, og han var efterfølgende med til at kæmpe klubben tilbage i Jyllandsserien. Her har Blåbjerg HK ligget i mange år, men er nu endelig tilbage i 3. division, nu med Peter Schmidt som cheftræner.

Annonce

Stærkt sammenhold

Blåbjerg HK rykkede egentlig ned fra Jyllandsserien i 2018, men fik lov at blive i rækken på grund af afbud fra et andet hold. Det skulle vise sig at være fortjent, for i den efterfølgende sæson tabte Blåbjerg kun én kamp og rykkede dermed op i 3. division.

- Det havde vi slet ikke regnet med, men vi var det bedste hold, siger Peter Schmidt om holdets sensationelle seneste sæson.

Udover en enkelt ny tilføjelse er truppen den samme som den, der rykkede op inden sommerferien. Alle spillere er lokale, og der er en stor blanding af både unge og gamle spillere. Sammenholdet er stærkt, og det betyder meget for cheftræneren.

- Det sociale er enormt vigtigt for vores succes, siger Peter Schmidt.

Det bliver svært

Blåbjergs oprykning var en kæmpe overraskelse for alle, ikke mindst for dem selv. Peter Schmidt regner derfor også med, at det bliver en rigtig svær sæson for vestjyderne.

- Det er en kæmpe succes, hvis vi overlever, siger cheftræneren.

Han regner med, at de fleste point skal hente på hjemmebanen i Outrup, men håber også, at holdet kan overraske på udebane. Klubben har ovenikøbet sørget for, at en bus bliver stillet til rådighed på de lange udebaneture.

- Vi går altid på banen for at vinde, men der skal masser af vilje og fight til, siger Peter Schmidt.

Blåbjerg HK indleder søndag sæsonen med en svær udekamp i det sønderjyske, hvor HF Sønderborg 2 er modstanderen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce