Annonce
Varde

Blåbjerg HK vil gøre alt for at tage første sejr på hjemmebane

Blåbjerg HK skal søndag jagte sæsonens første sejr, når Haderslev KFUM kommer på besøg. PR-foto: Blåbjerg HK
Søndag spiller Blåbjerg HK deres syvende kamp i 3. division. Indtil videre er det blevet til seks nederlag, men nu vil holdet have sæsonens første sejr, når Haderslev KFUM kommer på besøg i Outrup.

Outrup: - Vi vil gøre alt for at få point på søndag foran vores hjemmepublikum, siger Lasse Gøtzsche Jensen på 19 år.

Han er højre fløj for Blåbjerg HK, der i år spiller i 3. division for første gang i ti år. Det har dog ikke været nogen succes indtil videre. Holdet har tabt seks kampe ud af seks, hvilket placerer dem solidt på rækkens sidsteplads. Lasse Gøtzsche Jensen er alligevel overbevist om, at det kan nå at vende for vestjyderne.

- Vi kan stadig nå overlevelse, fordi vi er et stærkt hold, siger den unge fløj.

Han ser et potentiale i, at der ligger tre hold over Blåbjerg HK, som kun har fire point.

- Puljen er tæt i bunden, så det er ikke umuligt at indhente, hvis vi får mindsket vores fejl og spiller nogle gode kampe, siger Lasse Gøtzsche Jensen.

Annonce

For mange fejl

Blåbjerg HK har indtil videre været svært udfordret i 3. division. Det skyldes, ifølge holdets højre fløj, ikke mindst, at holdet har haft svært ved at finde spillet.

- Vi har ikke spillet klogt og lavet for mange tekniske fejl, siger Lasse Gøtzsche Jensen.

Han ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at få nogle point, men er alligevel positiv over sæsonen indtil videre. Det er første gang, at han spiller på et så højt niveau, så han lærer noget nyt i hver kamp.

- Sæsonen har været lærerig, specielt for mig som ung spiller. Alle kampe er intense og med et helt andet tempo, end jeg har været vant til, siger Lasse Gøtzsche Jensen.

Stærke på hjemmebane

Søndag spiller Blåbjerg HK deres tredje hjemmekamp i sæsonen, når Haderslev KFUM, der ligger på tredjepladsen i rækken, gæster Blåbjerghallen. Selvom Haderslev er storfavorit til kampen, så er Blåbjergs unge højrefløj optimistisk:

- Jeg forventer en hård og intens fight, men vi er stærke på hjemmebane, og det skal vi ud og vise, siger Lasse Gøtzsche Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce