Annonce
Varde

Blåvand-drabet: Politiet har brug for offentlighedens hjælp

Det var huset i baggrunden, hvor Else Nielsen (85 år) og Cai Lennart Henriksen (61 år) onsdag blev fundet omkommet efter en brand tirsdag nat. Efterfølgende viste det sig, at Cai Lennart Henriksen var blevet dræbt med slag i ansigtet. Arkivfoto: Morten Nielsen
Syd- og Sønderjyllands Politi havde fredag oprettet en mobil politistation i Blåvand for at finde flere oplysninger til drabet på restauratør Cai Lennart Henriksen (61 år). Samtidig omkom den 85-årige Else Nielsen i parrets bopæl, der brændte ned til grunden.

Blåvand: Syd- og Sønderjyllands Politi holder fortsat kortene tæt ind til kroppen i drabssagen mod restauratør Cai Lennart Henriksen (61 år). Han blev ifølge politiet dræbt af slag med en stump genstand tirsdag i tidsrummet mellem klokken 00.07 og 03.11 på Bytoften 4 i Blåvand.

Efterfølgende gik der ild i huset, som også indeholder et poolhus med plads til seks personer. Cai Lennart Henriksens partner, Else Nielsen (85 år), døde ifølge politiet af kulilteforgiftning og blev fundet et andet sted i huset.

Sammen drev parret i en årrække Restaurant Perlen, som er lukket indtil den 6. juni.

Onsdag aften anholdt politiet en 19-årig tysk mand for drabet. Han blev torsdag varetægtsfængslet i to uger i et lukket grundlovsforhør i Retten i Esbjerg, hvor også hans forældre og søster var til stede. Den 19-årige mand nægter sig skyldig i drabet.

Annonce

Det ved vi

Den 85-årige Else Nielsen og hendes partner Cai Lennart Henriksen (61 år) blev tirsdag begge fundet omkomne i deres hus på Bytoften 4 i Blåvand. Parret drev Restaurant Perlen i Blåvand. Huset, der også indeholder et poolhus til seks personer, var brændt ned til grunden.

De blev fundet to forskellige steder i huset. Ved obduktionen konstaterede lægerne, at Cai Lennart Henriksen var blevet dræbt af slag med en stump genstand i ansigtet.

Onsdag aften anholdt politiet en 19-årig, tysk mand, som torsdag ved et lukket grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i to uger.

Oplysninger til politiet kan ske på telefon 114.

Mobil station

Vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen, der er leder af efterforskning i personfarlig kriminalitet fra Syd- og Sønderjyllands Politi, står bag efterforskningen. Fredag formiddag oprettede han en mobil politistation i Blåvand.

- Det gav ikke rigtigt noget, men til gengæld har vi fået mange henvendelser, siger Jacob Ulvedal Andersen.

Af efterforskningshensyn kan han ikke komme nærmere ind på de spor, som politiet har fået og forfølger.

Men politiet vil fortsat meget gerne tale med folk, der både tirsdag aften og onsdag morgen så noget mistænkeligt i Blåvand. Ikke kun ved Bytoften.

- Som udgangspunkt holder vi ikke noget tilbage, der ikke tåler at komme ud, siger Jacob Ulvedal Andersen.

Han håber, at politiet i løbet af næste uge er kommet en opklaring af drabet nærmere.

Alle ankomster tjekket

Ud over at sende betjente på gaden for at tale med folk har samtlige udlejningsbureauerne haft et eller flere besøg af politiet. Blandt andet hos DanCenter, hvor Torben Krog er daglig leder.

- Politiet har fået oplysninger om alle ankomster i sommerhusene, siger Torben Krog, der samtidig er formand for Blåvand-Ho Handels- & Erhvervsforening.

Politiet kan ikke oplyse, om den tyske mand var på ferie med sin familie. Heller ikke hvorfra de kommer i Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce