Annonce
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Den sorte by kalder de lokale området, hvor Blåvand Aktivitetscenter lå, ifølge Kurt Nielsen. Foto: Henrik Reintoft


Annonce

Læserbrev: Da planen om sommerhusbyggeri på området, hvor Blåvand Aktivitetscenter lå, (Gl. Skolevej), kom frem, skrev jeg til Varde Kommune, at jeg syntes, at det var alt for mange sommerhuse på det forholdsvis beskedne område. Jeg fik dengang det svar, at området ville blive udlagt som et naturområde med stier og beplantning. Det ville blive rigtigt flot.

Nu er området så næsten færdigbygget. Store huse som fylder meget på grundene. Om næsten alle er der lagt en sandvold. Der er næsten ikke plads til udendørsaktiviteter som opstilling af et spil Kongespil. I flere af indkørslerne er der lagt knust granit, som intet har med vestjysk kystnatur at gøre. Foran mod Hvidbjerg Strandvej er bygget 22 sammenhængende huse i to plan, og yderst mod vejen er der opsat et plankeværk. Og så er næsten alle husene sorte.


Området kaldes da også lokalt for den sorte by. Det minder ikke meget om det naturområde, som kommunen havde lagt op til.

Kurt Nielsen, Varde


Området kaldes da også lokalt for den sorte by. Det minder ikke meget om det naturområde, som kommunen havde lagt op til.

Jeg vil foreslå, at byrådet tager en tur til Blåvand og ser, om de synes, at det er sådan, kystnaturen skal udvikles og bebygges med sommerhuse i fremtiden.

Byrådets navngivning af vejen Gl. Skolevej undrer mange. Skolen kaldtes den nye skole, taget i brug i 1960. Den gamle skole, som alle ældre har gået i, er det hvide hus med stråtag på Blåvandvej ved kirken, hvor der senest har været museum og som nu hedder Borgerhuset.

For øvrigt synes jeg, at de nye fremlagte planer for midtbyen ser spændende ud, med at trafikken skal sive gennem byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce