Annonce
Varde

Blåvand Udvikling er ikke lunken, men varm tilhænger af midtbyplaner i Blåvand

Blåvand har i mange år været kaldt et tivoli. Det skal en ny midtbyplan til knap 50 millioner kroner gøre op med og give Blåvand et mere eksklusivt og samlende udtryk. Illustration: Sleth
Blåvand Udviklings bestyrelse skriver efter artikel i JydskeVestkysten til Varde Kommune og byrådet, at den bakker 100 procent op om midtbyplanerne.
Annonce

Blåvand: Selve trafikdelen i ny midtbyplan for Blåvand vakte ikke kun roser, da JydskeVestkysten talte med tre af fire repræsentanter i Blåvand Udvikling for godt en uge siden.

En forskønnelses- og trafikplan til knap 50 millioner kroner, hvor især trafikdelen fik en lunken modtagelse af henholdsvis Birthe Bruun fra Blåvand Borgerforening, Ole Frederiksen fra Blåvand-Ho Handels-og Erhvervsforening og Susanna Søndermark Jensen fra Blåvand Grundejerforening. Alle udtrykte samtidig, at planen tegnet af arkitektfirmaet Sleth er meget flot. Blåvand Nord Grundejerforening er det fjerde medlem i Blåvand Udvikling.

Som Ole Frederiksen fra Blåvand Autoservice sagde i artiklen:

- Jeg er mest nervøs for trafikken. Den bliver ikke mindre. Vi har ikke charterturister, der kommer i en shuttlebus, men turister i egen bil, siger Ole Frederiksen fra Blåvand Autoservice og medlem af bestyrelsen i Blåvand-Ho Handels- og Erhvervsforening.

Annonce

Omfartsvej

Den lidt lunkne modtagelse af selve trafikdelen fik formanden for Blåvand Udvikling, Finn Christensen, til at indkalde til et bestyrelsesmøde. Efterfølgende har bestyrelsen skrevet til Varde Kommune og byrådet, at den bakker 100 procent op om den fremlagte midtbyplan. Trafikknuder eller ej.

- Jeg følte mig foranlediget til at samle bestyrelsen. Mere er der ikke i det, siger Finn Christensen.

En samlet opbakning er dog ikke helt uvæsentlig med tanke på, at der skal laves aftaler med en lang række lodsejere, for at planerne for Blåvand midtby kan realiseres med hjælp fra en række fonde. Ifølge Finn Christensen har de allerede indsamlet en række hensigtserklæringer fra lodsejere.

Han medgiver, at Blåvand fortsat har en række trafikale udfordringer, som ikke nødvendigvis løses helt med den ny midtbyplan.

- Jeg kunne godt have et ønske om en omfartsvej. Nu skal vi have den plan gennemført, siger Finn Christensen.


Nu skal vi have den plan gennemført.

Formand Finn Christensen, Blåvand Udvikling


En omfartsvej, som Forsvaret ikke vil tillade, hvorfor det ikke ses som en reel mulighed. Håbet er derfor, at de nye sivegader bag butikkerne vil gøre det langt lettere for turisterne at finde en p-plads, hvorved trafikken på hovedstrøget, Blåvandvej, aftager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce