Annonce
Varde

Blåvand Zoo sender ansatte hjem – men passer på dyrene i en svær tid

De hvide løver hos Blåvand Zoo er en af flere attraktioner, som publikum må vente med at se, indtil udbruddet af coronavirus et kommet under kontrol. På billedet ses indehaver Hans Hestbech. Arkivfoto: John Randeris
Blåvand Zoo har sendt fire medarbejdere hjem på grund af forsamlingsforbuddet. De kan klare sig tre måneder, ifølge indehaver Hans Hestbech.
Annonce

Blåvand: Nærhed til dyrene er kendetegnende for Blåvand Zoo, der blev etableret i 1992. Men nærhed er lige nu det forbudte ord i en tid med coronavirus. Og som mange andre virksomheder er Blåvand Zoo ramt af forsamlingsforbuddet og er indtil videre lukket til og med den 13. april.

- Vi er lidt hårdere ramt. Vi kan ikke sende alle medarbejdere hjem. Vi skal stadig passe på og fordre dyrene, siger indehaver Hans Hestbech, som sammen med sin samlever Louise Maltesen driver Blåvand Zoo.

De har 400 dyr fordelt på cirka 80 arter, som coranakrise eller ej skal tilses og have noget at spise, ligesom staldene skal røgtes. Derfor er der forsat to elever og en dyrepasser i Blåvand Zoo, som de seneste år har investeret i en række forbedringer og nye tiltag.

Vi er lidt hårdere ramt. Vi kan ikke sende alle medarbejdere hjem. Vi skal stadig passe på og fordre dyrene.

Indehaver Hans Hestbech, Blåvand Zoo

Annonce

Er pressede

Ejerne har med kyshånd taget mod regeringens hjælpepakke, hvorfor de har sendt fire medarbejdere hjem. De får 90 procent i kompensation af månedslønnen - dog maksimalt 26.000 kroner. Derudover er kravet, at de ansatte skal tage fem feriedage. En håndsrækning, som på den korte bane giver lidt mere ro på.

- Hvis det er under tre måneder, så klarer vi den. Hvis det er længere tid, så får vi et problem, siger Hans Hestbech.

Med to skolesøgende piger og endnu et barn, så har Louise Maltesen og Hans Hestbech mere end rigeligt at se til.

- Vi er lidt pressede, men det går, siger Hans Hestbech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce