Annonce
Erhverv

Blæsevejret var skyld i 17 aflyste fly fra Billund Lufthavn

Det dårlige vejr, som søndag ramte området, var direkte årsag til, at 17 fly blev aflyst fra Billund Lufthavn. Desuden måtte et fly, der skulle lande i Billund, sendes videre til Aalborg. Arkivfoto
I et enkelt tilfælde måtte et fly, der ikke kunne lande i Billund Lufthavn på grund af den stærke blæst, omdirigeres til Aalborg Lufthavn, hvor der var mulighed for at lande.
Annonce

Billund: Det voldsomme blæsevejr, der det meste af søndagen hærgede området, satte sine helt tydelige spor i Billund Lufthavn. Hele 17 gange følte et flyselskab sig nødsaget til at aflyse en tur fra Billund. Det gav i en periode massiv travlhed, da en masse mennesker dermed ufrivilligt kom til at opholde sig i lufthavnen.

- Der var desværre en del, der nåede at ankomme til lufthavnen, men hvor flyvningen først blev aflyst, efter de var ankommet. Flyselskaberne gør et stort arbejde for at informere deres passagerer, og der var flere selskaber, som aflyste deres fly allerede først på dagen, fortæller René Høgh Jensen, der er driftschef i Billund Lufthavn.

Der var desværre en del, der nåede at ankomme til lufthavnen, men hvor flyvningen først blev aflyst, efter de var ankommet.

René Høgh Jensen, driftschef, Billund Lufthavn

Annonce

Ikke hverdagskost

Det var ikke kun de fly, der skulle lette fra Billund Lufthavn, der fik problemer med kombinationen af regn og stærk blæst. Også de fly, der skulle lande, havde deres udfordringer, og i et enkelt tilfælde blev det endda nødvendigt at omdirigere flyet, så det landede i Aalborg Lufthavn i stedet for som planlagt i Billund.

Den slags giver selvsagt gener for passagererne, men det er ikke et unikt syn.

- Det er ikke hverdagskost, at et fly må til en anden lufthavn for at lande, men i forbindelse med dårligt vejr er det ikke unormalt. Der kan godt være dårligt vejr lokalt, hvis eksempelvis snevejr rammer i Nordjylland, men hvor et fly godt kan lande hernede, siger René Høgh Jensen.

Annonce

Travl mandag morgen

De mange aflysninger gjorde, at mandag morgen blev mere travl end sædvanligt, da ekstra mange skulle sendes afsted fra Billund.

- Vi forsøger sammen med selskaberne at ombooke passagererne til de bedst mulige alternativer. Det giver et øget arbejdspres dagen efter sådan en turbulent dag, så hele mandag morgen var fyldt med arbejde, så så vi kunne få de strandede passagerer sendt bedst muligt afsted, siger René Høgh Jensen.

Det er de enkelte flyselskaber, der står med udfordringen at tage sig af de mange passagerer, som er strandet i lufthavnen med en lang næse, fordi deres fly er aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce