Annonce
Tarm

Blæsten var nådig ved vestkysten – men nu kommer vandstigningerne

Vinden havde smæk på, men ikke mere end at skaderne forblev minimale. Foto: Local Eyes
Skaderne efter søndagens stormende kuling holdt sig til knækkede træer og vand på vejbanen, men i Hvide Sande holder man godt øje med vandstanden de kommende dage.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Advarslerne taget i betragtning forblev blæsevejret søndag en forholdsvis let affære i Ringkøbing-Skjern.

Skaderne holdt sig ifølge døgnrapporten fra lokalpolitiet i Ringkøbing til oversvømmede kørebaner og væltede træer. Der kunne således meldes om vand på vejen på Tarmvej ved Lønborg, Østergårdvej ved Lyne, Fåborgvej ved Finderup og en oversvømmet viadukt på Bakkevej mellem Herborg og Videbæk. Der var væltede træer på Videbækvej, Arnborgvej, Gundesbølvej samt Herningvej ved Videbæk.

Blæsevejret, der opnåede kategori stormende kuling, nåede sit højdepunkt søndag eftermiddag i Hvide Sande, da middelvinden lå på 21,6 meter i sekundet, mens vindstødene nåede op på 30 meter i sekundet.

Annonce

Fortøjninger måtte løsnes

Meldingen fra Hvide Sande lyder i øvrigt på god ro og orden, fortæller Henning Yde, maritim chef på Hvide Sande Havn.

- Vi kunne da mærke, at det blæste, når vi gik udenfor, men ellers har der ikke været det helt store. Vi har været godt forberedt og det samme har fiskerne og virksomhederne på havnen, siger han.

Der var blot et par enkelte fortøjninger, der skulle løsnes, så skibene ikke fik slagside på grund af den stigende vandstand.

Søndag eftermiddag kunne havnevagten berette om mange nysgerrige på havnen, som var ude for at se nærmere på stormvejret. I den forbindelse advarede han folk mod at komme ud på molerne molerne.

Tidligere på dagen blev en 41-årig kvinde og en otte-årig dreng overrasket af en bølge på en mole i Nørre Vorupør. Begge blev skyllet i det kolde vand, men blev reddet op af redningsfolk fra den lokale kystredningstjeneste.

Annonce

Kan nå over kajkanten

Den forhøjede vandstand vil man holde et ekstra skarpt øje med de kommende dage. DMI advarer om forhøjet vandstand mandag og tirsdag, som skulle toppe mandag eftermiddag klokken 16 med op til 2,5 meter over normalen ved Hvide Sande.

- Vandet vil nok komme lidt op over kajkanten, hvor den søndag lå lige under kanten, men vi har folk, som følger udviklingen tæt, siger Henning Yde.

Regnen, der meldes om de kommende dage, vil nok også komme til at falde skråt; DMI melder i hvert fald om vind mellem 12 og 17 meter i sekundet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce