Annonce
Aabenraa

Bløde ishockeyspillere: Børn på sygehuset fik bamser

Thomas Olling Skalborg får en lækker stor bamse overrakt af spiller nummer 11, Daniel Nielsen. PR-foto
Fire hærdebrede ishockeyspillere, to supportere og små 400 bamser bragte glæde for børnene på afsnittet for Børn & Unge på Sygehus Sønderjylland.

Aabenraa: Vaskeægte ishockeyspillere fra SønderjyskE Ishockey og bamser i lange baner er på ingen måde hverdag for de indlagte børn på afsnittet for Børn & Unge på Sygehus Sønderjylland. Ikke desto mindre var det virkelighed torsdag formiddag, skriver Sygehus Sønderjylland i en pressemeddelelse.

- Vi er simpelthen så taknemmelige for, at der er nogen, der har hjertet på rette sted og gør sådan noget her for os, siger pædagog på børneafdelingen Dorte Westergaard og fortsætter:

- Det er med til at glæde børnene, for hvem vil ikke gerne have en bamse?

I starten var børnene lidt generte, men de tøede hurtigt op, efterhånden som de mange bamser kom ud af poserne.

Annonce
Camille Christensen og spiller nummer 17 Frederik Bjerrum smiler stort til mor, der tager billeder. PR-foto

Flere bamser end forventet

De mange bamser har SønderjyskE Ishockey Support fået i forbindelse med kampen mellem SønderjyskE og Rungsted i efterårsferien. Her blev bamserne nemlig smidt ind på isen fra tilskuerne i et såkaldt Toss a Bear arrangement.

- Det er helt vildt, at der kom så mange bamser. Vi havde håbet på 400, men der kom i alt 686 bamser, som vi har delt mellem børneafdelingerne på Sygehus Sønderjylland og Sygehus Lillebælt, siger Per Bjerregaard, der er formand for den lokale ishockeyfanklub.

- Jeg er ret imponeret over den støtte, der har været til det her projekt, og jeg er glad for, at vores fans gerne vil hjælpe de indlagte børn, siger spilleren med nummer 16, MacGregor Sharp.

Overskuddet fra bamsesalg og andre fundraisingaktiviteter fra SønderjyskE ishockey Support går i år til Danske Hospitalsklovne, og dermed går de midler også til hjælp til de mindste patienter på landets sygehuse.

Ishockeyspillere, bamser, børn og saftevand er en ret god kombination en halvgrå dag i november. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

112

To ejendomme i Kruså ramt af indbrud

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];