Annonce
Aabenraa

Bløde ishockeyspillere: Børn på sygehuset fik bamser

Thomas Olling Skalborg får en lækker stor bamse overrakt af spiller nummer 11, Daniel Nielsen. PR-foto
Fire hærdebrede ishockeyspillere, to supportere og små 400 bamser bragte glæde for børnene på afsnittet for Børn & Unge på Sygehus Sønderjylland.

Aabenraa: Vaskeægte ishockeyspillere fra SønderjyskE Ishockey og bamser i lange baner er på ingen måde hverdag for de indlagte børn på afsnittet for Børn & Unge på Sygehus Sønderjylland. Ikke desto mindre var det virkelighed torsdag formiddag, skriver Sygehus Sønderjylland i en pressemeddelelse.

- Vi er simpelthen så taknemmelige for, at der er nogen, der har hjertet på rette sted og gør sådan noget her for os, siger pædagog på børneafdelingen Dorte Westergaard og fortsætter:

- Det er med til at glæde børnene, for hvem vil ikke gerne have en bamse?

I starten var børnene lidt generte, men de tøede hurtigt op, efterhånden som de mange bamser kom ud af poserne.

Annonce
Camille Christensen og spiller nummer 17 Frederik Bjerrum smiler stort til mor, der tager billeder. PR-foto

Flere bamser end forventet

De mange bamser har SønderjyskE Ishockey Support fået i forbindelse med kampen mellem SønderjyskE og Rungsted i efterårsferien. Her blev bamserne nemlig smidt ind på isen fra tilskuerne i et såkaldt Toss a Bear arrangement.

- Det er helt vildt, at der kom så mange bamser. Vi havde håbet på 400, men der kom i alt 686 bamser, som vi har delt mellem børneafdelingerne på Sygehus Sønderjylland og Sygehus Lillebælt, siger Per Bjerregaard, der er formand for den lokale ishockeyfanklub.

- Jeg er ret imponeret over den støtte, der har været til det her projekt, og jeg er glad for, at vores fans gerne vil hjælpe de indlagte børn, siger spilleren med nummer 16, MacGregor Sharp.

Overskuddet fra bamsesalg og andre fundraisingaktiviteter fra SønderjyskE ishockey Support går i år til Danske Hospitalsklovne, og dermed går de midler også til hjælp til de mindste patienter på landets sygehuse.

Ishockeyspillere, bamser, børn og saftevand er en ret god kombination en halvgrå dag i november. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce