Annonce
Tønder

Bløde sæder: Biografen opgraderer sig selv

Biografdirektør Frank Knudsen ser frem til at opgradere filmsal 2 i Biografen 1 & 2 på Skibbroen i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Interessen for at se film på det store lærred er voksende. Men publikum kræver komfort. Det krav efterkommer biografdirektør Frank Knudsen, Tønder, med et sekscifret beløb.

TØNDER: - Film skal ses i biografen.

Sådan lyder budskabet af kulturjournalist og filmelsker Ole Michelsen, og det har publikum i Tønder og omegn taget til sig. Faktisk går det så godt for det lokale filmteater Biografen 1&2 på Skibbroen, at biografdirektør Frank Knudsen nu er klar til en ekstra investering foran det store lærred.

For godt to år siden blev sal 1 opgraderet med nye sæder, borde og ekstra benplads, og nu kommer turen til sal 2. Søndag den 16. februar rykker håndværkerne ind i salen og tager al møblement og tæpper ud. En uge senere skal en ny og opgraderet filmsal med nye bløde sæder og ekstra lydisolering stå klar.

- Folk efterspørger komfort og ekstra benplads. Det ønske efterkommer vi nu. Det er vi nødt til, siger Frank Knudsen.

Øget komfort og ekstra plads går ud over antallet af sæder. Men det er en kalkuleret opgradering.

- Faktisk reducerer vi antallet at pladser fra 64 til 38, siger Frank Knudsen.

Budgettet for ombygningen er på omkring 200.000 kroner og ligger dermed på niveau med, hvad der for to år siden blev investeret i sal 1. Faktisk bliver sal 2, bortset fra borde mellem stolene, udstyret med det samme møblement som i sal 1.

Annonce
Folk efterspørger komfort og ekstra benplads. Det ønske efterkommer vi nu.

Frank Knuden, direktør, Biografen 1 & 2, Tønder

Et godt år

2019 har været et godt år for biografen i Tønder. Frank Knudsen beretter om knap 30.000 solgte billetter. Højdespringeren er filmen Onkel, der er optaget på Tønderegnen med lokale amatørskuespillere i bærende roller. Filmen fik sin danske gallapremiere i Tønder i november og fortsat er på plakaten. Det er ganske usædvanligt. Andre film, der har trukket publikum ind foran det store lærred, er "Ser du månen Daniel" og "Dronningen", der blev den store vinder ved den netop overstående Robert-prisuddeling.

En del af forklaringen på den øgede biograf-interesse er også faste forestillinger torsdag formiddag, som mange har taget til sig.

Den forestående vinterferie bliver også en travl tid i biografen, hvor der i weekenden er op til otte forestillinger, samt yderligere 12 i ugens løb.

Lovende 2020

2020 er ifølge Frank Knudsen også kommet lovende fra start. "De forbandede år" og "Klovn - the final" har godt fat i de lokale biografgængere.

Senere på foråret, natten til den 2. april, er der dansk premiere på den seneste James Bond-film, "No time to die". Som ved de seneste 007-film inviterer Frank Knudsen til en premiereforestilling på slaget klokken 0.07 - og flere har allerede lagt billet ind.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce