Annonce
Tønder

Bløde sæder: Biografen opgraderer sig selv

Biografdirektør Frank Knudsen ser frem til at opgradere filmsal 2 i Biografen 1 & 2 på Skibbroen i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Interessen for at se film på det store lærred er voksende. Men publikum kræver komfort. Det krav efterkommer biografdirektør Frank Knudsen, Tønder, med et sekscifret beløb.

TØNDER: - Film skal ses i biografen.

Sådan lyder budskabet af kulturjournalist og filmelsker Ole Michelsen, og det har publikum i Tønder og omegn taget til sig. Faktisk går det så godt for det lokale filmteater Biografen 1&2 på Skibbroen, at biografdirektør Frank Knudsen nu er klar til en ekstra investering foran det store lærred.

For godt to år siden blev sal 1 opgraderet med nye sæder, borde og ekstra benplads, og nu kommer turen til sal 2. Søndag den 16. februar rykker håndværkerne ind i salen og tager al møblement og tæpper ud. En uge senere skal en ny og opgraderet filmsal med nye bløde sæder og ekstra lydisolering stå klar.

- Folk efterspørger komfort og ekstra benplads. Det ønske efterkommer vi nu. Det er vi nødt til, siger Frank Knudsen.

Øget komfort og ekstra plads går ud over antallet af sæder. Men det er en kalkuleret opgradering.

- Faktisk reducerer vi antallet at pladser fra 64 til 38, siger Frank Knudsen.

Budgettet for ombygningen er på omkring 200.000 kroner og ligger dermed på niveau med, hvad der for to år siden blev investeret i sal 1. Faktisk bliver sal 2, bortset fra borde mellem stolene, udstyret med det samme møblement som i sal 1.

Annonce
Folk efterspørger komfort og ekstra benplads. Det ønske efterkommer vi nu.

Frank Knuden, direktør, Biografen 1 & 2, Tønder

Et godt år

2019 har været et godt år for biografen i Tønder. Frank Knudsen beretter om knap 30.000 solgte billetter. Højdespringeren er filmen Onkel, der er optaget på Tønderegnen med lokale amatørskuespillere i bærende roller. Filmen fik sin danske gallapremiere i Tønder i november og fortsat er på plakaten. Det er ganske usædvanligt. Andre film, der har trukket publikum ind foran det store lærred, er "Ser du månen Daniel" og "Dronningen", der blev den store vinder ved den netop overstående Robert-prisuddeling.

En del af forklaringen på den øgede biograf-interesse er også faste forestillinger torsdag formiddag, som mange har taget til sig.

Den forestående vinterferie bliver også en travl tid i biografen, hvor der i weekenden er op til otte forestillinger, samt yderligere 12 i ugens løb.

Lovende 2020

2020 er ifølge Frank Knudsen også kommet lovende fra start. "De forbandede år" og "Klovn - the final" har godt fat i de lokale biografgængere.

Senere på foråret, natten til den 2. april, er der dansk premiere på den seneste James Bond-film, "No time to die". Som ved de seneste 007-film inviterer Frank Knudsen til en premiereforestilling på slaget klokken 0.07 - og flere har allerede lagt billet ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Sorte næsehorn på vej tilbage

Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Annonce