Annonce
Indland

Blaffer truer bilist og stjæler hans Volvo

Politiet efterlyser en svensktalende mand, som er mistænkt for at have stjålet en Volvo fra en ældre mand.

En 74-årig mandlig bilist blev mandag formiddag frarøvet sin Volvo, da han samlede en blaffer op på Koldingvej i Vejen. Da den fremmede var kommet ind i bilen, truede han bilisten med en dolk til at forlade køretøjet.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet efterlyser både gerningsmanden og bilen, som er en lysebrun metallic-farvet Volvo XC60 med registreringsnummer BZ 54 943.

Gerningsmanden talte svensk og vurderes at være 20 til 25 år. Han beskrives som skandinavisk af udseende, 175-180 centimeter høj, almindelig af bygning og med brunt, kort hår. Han har en mørk tatovering på venstre side af halsen.

Han var ved røveriet iført en grå hættetrøje og blå cowboybukser og medbragte en grøn rygsæk og en dolk med sort skaft.

Hændelsen fandt sted cirka klokken 10.20 tæt på krydset Koldingvej/Arnfredvej.

Gerningsmanden kørte herefter væk i bilen i østlig retning ad Koldingvej.

Borgere, der genkender den stjålne bil eller gerningsmanden – eller måske har lagt mærke til gerningsmanden i området før hændelsen - bedes kontakte politiet på telefon 114.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce