Annonce
Haderslev

Blaffere: Vi er søde og renlige

Blafferkonkurrencen Blaf er i gang for sjette år i træk. Onsdag morgen blaffede de unge deltagere sig videre fra Haderslev mod Ribe og senere på dagen Ebeltoft. Foto: Jacob Schultz

24 unge blaffer i denne uge hele Danmark rundt, når Blaffernationen for sjette gang afholder blafferkonkurrencen Blaf. Deltagerne får hver dag en ny destination, og så gælder det om, at opleve så meget som muligt på vejen.

Haderslev: Lav øksekast, rul som en rullesten foran Jellingestenene og slå en fremmed i sten, saks, papir. Det var blot nogle af de udfordringer 24 unge onsdag kastede sig ud i, samtidigt med at de blaffede sig fra Haderslev til Ebeltoft. For i stedet for at bruge ferien på en uge ved Middelhavet, så havde de valgt at blaffe sig vej gennem Danmark.

Det er Blaffernationen, der nu for sjette år i træk inviterer til blafferkonkurrencen Blaf. De 24 blaffere startede mandag morgen i København og overnattede derefter ved Middelfart på Fyn, inden de onsdag slog øjnene op i Haderslevhus. Her havde de fået lov til at overnatte, så frem de gjorde rent efter sig.

Som en del af konceptet kendte ingen af deltagerne ruten på forhånd, så mens den stod på morgenmad, blev næste destination afsløret, og nu skulle turen gå til Ebeltoft.

I hold af to havde de otte timer til at blaffe sig nordpå og på vejen udføre opgaver såsom at malke en ko for at skaffe sig point i blafferkonkurrencen.

- Jeg er virkelig bidt af det. Det er sjovt, fordi det er så uforudsigeligt, hvad man oplever, sagde Runa Adriane Larsen, der var med på turen for tredje år i streg.

Efter destinationen var blevet afsløret, fandt blafferne de gammeldags kort frem, så den bedste rute kunne planlægges, og der var masser af bud på, hvordan man blaffede bedst. Spraglede tøj var bedre end sort og en sød eller sjov hilsen på skiltet hjalp også. To piger havde blandt andet haft succes med "Vi er søde og renlige". Derudover var der de mere praktiske råd, som at stille sig i den rigtige side af vejen, gerne et sted hvor bilerne ikke kørte for hurtigt.

Blaf er en ugelang blaffekonkurrence, hvor der tilbagelægges afstand i Danmark kun ved at stikke tomlen i vejret. Konkurrencen startede mandag.Deltagerne bliver sat sammen på hold af fire personer, hvorefter de blaffer sammen to og to. Destinationen for den pågældende dag bliver annonceret hver enkelte morgen, så man ikke kender ruten i forvejen.

Desuden får deltagerne en liste med opgaver, der giver dem mulighed for at tjene ekstra point i konkurrencen. Det kan for eksempel være at malke en ko eller tømme et glas mjød.

Blafferkonkurrencen er blevet afholdt de sidste fem år.

De 26 blaffere overnattede mellem tirsdag og onsdag i Haderslevhus inden de blaffede videre mod Ribe. Foto: Jacob Schultz

Et særligt talerum

Første gang Runa Adriane Larsen var med på Blaf, havde hun aldrig blaffet før, men det helt særlige talerum som opstod i bilerne, når fremmede samlede dem op, fascinerede hende.

- Man snakker med folk, som man ellers aldrig ville møde. Det er alle mulige typer, der samler blaffere op, og jeg har fået en del livs råd med på vejen, sagde hun.

Det havde Yishi Huang også oplevet. Tidligere på ugen var hun nemlig endt i en bil sammen med to fra Jehovas Vidner.

- De prøvede godt nok at forkynde lidt på turen, men det var også en vild oplevelse, for jeg har aldrig snakket med nogle fra Jehovas Vidner før, sagde hun.

For Yishi Huang var det første gang, at hun var med på Blaf. Til gengæld havde hun tidligere blaffet på egen hånd hele vejen fra Sydbulgarien til Danmark.

Onsdag kunne hun og vennerne dog 'nøjes' med Ebeltoft. Med taskerne på ryggen og destinationsskilte i hånden var de klart til endnu et blaffereventyr.

Blafferne kommer ikke til at sove alt for længe, for der skal være tid til både oplevelser og omveje på turen. Foto: Jacob Schultz
Inden de kom tilbage på landevejen, så skulle de lige hjælpe med at flytte den tunge bar. Foto: Jacob Schultz
Deltagerne kender ikke ruten på forhånd, og får en ny destination hver morgen, som de skal blaffe sig vej til. Foto: Jacob Schultz
Hver dag har et tema, som passer sammen med de ting deltagerne skal gøre for at få ekstra point. Tirsdag var temaet Prins Henrik, og onsdag var der vikingetema. Foto: Jacob Schultz
De gammeldagskort kom på bordet, da dagens destination, Ebeltoft, blev afsløret. Nu gjaldt det om at ligge en smarteste rute. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce