Annonce
Sydjylland

Blev erklæret død ved en fejl: Region glemte at udbetale 445 kroner

Kirsten Kristensen føler sig til grin over regionens behandling af hende. Foto: Chresten Bergh
To måneder har Kirsten Kristensen fra Varde måttet vente på de 445 kroner, Region Syddanmark skyldte hende.

For langt de fleste tager det ikke mere end 30 sekunder at overføre et par hundrede kroner til sin ven eller nabo.

Men for Region Syddanmark har det taget mere end to måneder at overføre de 445 kroner, som Kirsten Kristensen fra Varde havde fået tildelt, efter hun sidste år fejlagtigt blev erklæret død efter en indlæggelse for lungebetændelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Det skriver DR Syd.

- Jeg føler mig rigtig underprioriteret i systemet. Det er en lidt grotesk sag for at sige det lige ud, siger Kirsten Kristensen til DR Syd.

Da nu 70-årige Kirsten Kristensen sidste år kom hjem fra hospitalet efter sin udskrivelse, lå der flere breve i hendes postkasse, hvor hun til sin store overraskelse kunne læse, at hun var død - i hvert fald digitalt.

Den digitale død startede efterfølgende en tidskrævende og omstændig 'genoplivning' af sig selv hos både forsikringsselskab, bank, pension, ATP og skat. Desuden skulle hun bestille nyt NemID, pas og kørekort.

Derfor søgte Kirsten Kristensen en erstatning på 70.000 kroner, men Region Syddanmark ville kun dække de 445 kroner, som hun havde haft i udgifter i forbindelse med anskaffelsen af et nyt kørekort og sygesikringsbevis.

Annonce

Til grin

- Jeg føler mig lidt til grin - det må jeg ærligt indrømme. De 445 kroner er nogle penge, jeg selv har betalt i første omgang, så det er ikke nogen kompensation. Det er kun nogle penge, jeg selv har lagt ud for andres fejl, siger hun.

Hos Region Syddanmark har man efterfølgende lagt sig fladt ned og erkendt, at den manglende udbetaling af de 445 kroner var en fejl fra deres side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

112

Tyverialarm skræmte indbrudstyv væk

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];