Annonce
Haderslev

Blev kaldt fucking idiot: Husejer fra Haderslev gider ikke mere pis!

Husejer Mogens Lorentezen ved den bærende søjle foran MG, som han har måttet forstærke, da den dagligt bliver overtisset af hunde. Foto: Dorthe Rasmussen
Mogens Lorentzen har fået nok af, at hans hjørneejendom på Apotekergade 13 bruges som hunde-toilet. Hunde får lov at pisse op ad søjle, murværk og plankeværk. En venlig henstilling blev mødt med skældsord fra en ophidset hundejer.

HADERSLEV: - Din fucking idiot. Min hund pisser fandme, hvor den vil!

Disse ukvemsord råbte en forbipasserende hunde-ejer forleden efter Mogens Lorentzen.

For cirka halvandet måned siden satte Mogens Lorenzen skilte op omkring sin ejendom på Apotekergade 13 og 13 A med en venlig henstilling til hunde-ejerne om, at de ikke lod deres hunde tisse op ad ejendommen, der i stueetagen huser butikkerne Arnold Busck og MG.

Siden sammenstøddet med en vrede hunde-ejer er flere af skiltene blevet revet af med vold.

Mogens Lorentzen har en mistanke om, hvem der står bag.

- Jeg står og er i gang med at sprøjte kanterne med et af Miljøministeriet godkendt ukrudtsmiddel, da manden kommer hen til mig og begynder at hidse sig op over, at jeg sprøjter og "de skide skilte", fortæller Mogens Lorentzen.

Han fortæller manden, at han synes, at det er noget svineri med hunde, der tisser op ad hans ejendom, men det hidser bare manden endnu mere op.

- Ja, hvis hans hund skulle pisse, så skulle den fandme pisse. Da jeg så svarede, at det måtte den så gøre hjemme ved sig selv, så fik jeg at vide, at jeg er en fucking idiot. Han var ovenikøbet så flabet, at han lod sin hund stå og tisse, fortæller Mogens Lorentzen.

Annonce

Tisse-rettigheder for hunde

For mennesker er det forbudt at besørge på gaden, op af andres ejendom, i porten eller op ad butiksvinduet, og det kan koste en bøde på mellem 1000 og 1500 kroner, hvis man gør det.
Reglerne står beskrevet i politiets ordensbekendtgørelse.

Der er ikke nogen lov, der konkret henviser til hundes efterladenskaber, så i praksis henvises til både Vejloven og Færdselsloven.

Ifølge Vejloven er det forbudt at efterlade affald på vejarealer, herunder fortove, og det gælder altså også hundelort. Reglen gælder både offentlige veje og private fælles-veje i byer.

Politiet har dog ikke den store erfaring med sager på området, men i tilfælde, hvor den skyldige er blevet grebet på fersk gerning, er der foretaget sigtelse efter Færdselsloven, der siger. at: "Der må ikke på vej henkastes eller efterlades noget, der kan være til fare eller ulempe for færdslen".

Søjle overtisses hver dag

Han er lidt chokeret over, at han skal svines til, fordi han pligtskyldig går og holder sin ejendom pæn og ren.

Flere gange om ugen må han ud og vaske hunde-tis af murværk og plankeværk.

Han bruger en blanding af stærk salmiak-spiritus og vand.

Nogle gange ligger der også hundelorte.

- Forleden var der én, der havde smidt en hunde-pose lige foran MG. Der var åbenbart for langt til skraldespanden, konstaterer Mogens Lorentzen.

Han har også måttet forstærke søjlen foran MG.

- Søjlen er bærende for ejendommen, så det var nødvendigt at forstærke den, da den dagligt bliver strintet til med hunde-tis, fortæller Mogens Lorentzen.

Han oplever, at det er blevet værre og værre med hunde, der får lov bruge hjørnet af Apotekergade som toilet.

- Problemet er, at der er mange hunde i dag, der får for lang snor. Hundene tisser op ad plankeværk og murværk hele vejen ned ad Præstegade. Alle vi, der bor her, er så trætte af det. Det er blevet Pisserenden i Haderslev, konstaterer Mogens Lorentzen.

Han har selv haft hund engang, og det er ikke hundene, han klandrer.

- Min hund fik da ikke lov at gå og tisse op af andres ejendomme. Det er moralen og respekten, den er gal med, når man lader sin hund gøre det, mener Mogens Lorentzen.

Han har prøvet med en venlig henstilling.

Nu gider han ikke mere pis!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ni corona hotspotområderne er nedlagt

Vejen

Bilisten var ikke bare beruset

Annonce