Annonce
Nordtyskland

Blind passager i tog var smittet med coronavirus

Toget blev efterfølgende evakueret på banegården i Westerland på Sild.
En 42-årig mand uden billet blev smidt af toget på vej mod Westerland på Sild. Manden blev dårlig, og politiet fik ham på hospitalet. Her viste en rutinemæssig coronatest sig at være positiv.

WESTERLAND: Ikke blot var en 42-årig mand undervejs med toget fra Hamborg mod Vesterland på Sild uden billet. Den blinde passager var formentlig også smittet med coronavirus.

Den billetløse mand blev opdaget af en kontrollør onsdag eftermiddag, da toget var undervejs nær Itzehoe i det sydvestlige Slesvig-Holsten. Her blev manden overgivet til politiet, der nogen til senere kontaktede jernbaneselskabet med en en chokerende melding: På sygehuset var den 42-årige blevet testet positiv for coronavirus. Det skriver lokalavisen Sylter Rundschau.

Annonce

Kastede op

Den blinde passager blev bragt på sygehuset, fordi han kastede op på perronen i Itzehoe. Politifolkene tilkaldte derfor en ambulance, der transporterede manden til sygehuset. Her blev der rutinemæssigt taget en coronatest, der efterfølgende altså viste sig at være positiv, hvorefter politiet slog alarm.


Herefter kørte det tomme tog til Husum på fastlandet, hvor samtlige togvogne blev grundigt desinficeret.

Franziska Hentschke, jernbaneselskabet.


Da advarslen kom, var toget for længst fortsat mod nord og nået frem til Westerland, hvor alle passagererne havde forladt deres pladser. Nye var derefter steget ind for at rejse mod syd. Den tur blev imidlertid ikke til noget.

I stedet blev toget evakueret på banegården i Westerland.

- Herefter kørte det tomme tog til Husum på fastlandet, hvor samtlige togvogne blev grundigt desinficeret, oplyser jernbaneselskabets talsmand, Franziska Hentschke, til avisen.

Historien om den coronasmittede passager har vagt stor opsigt syd for grænsen og rundede hurtigt de fleste af forbundsrepublikkens medier.

Endnu er det uvist, om andre er blevet smittet i forbindelse med episoden.

De evakuerede passagerer fra Westerland kom efterfølgende afsted med et senere tog.

Annonce

Mange passagerer

Jernbanen er bogstavelig talt Silds livline til fastlandet. Der er ingen mulighed for at køre med bil til øen, der blot har en jernbanedæmning. Togene er derfor som regel fyldt rigtig godt op på alle tider af dagen. På nuværende tidspunkt er det ikke opgjort, hvor mange rejsende der var undervejs sammen med den inficerede, blinde passager.

Den øvrige togtrafik blev ikke påvirket af dramaet.

Eneste alternativ til togturen mellem Sild og fastlandet er færgeruten til Rømø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce