Annonce
Tønder

Bliv julevært eller julegæst med julevenner.dk

Julen er hjerternes højtid, og hjerter banker smukkest i takt. Altså skal man ikke sidde alene i julen, fastslår Røde Kors, der sammen med det sociale netværk Boblberg lancerer en digital platform, hvor allerede over 300 mennesker har meldt sig som juleværter og julegæster. Privatfoto

Tønder: Gennem snart syv år har Røde Kors arbejdet med konceptet "Julevenner", hvis målsætning er, at ingen skal være alene i julen. Nu er Røde Kors gået sammen med det sociale netværk Boblberg om en digital fællesplatform, hvorfra man håber at skabe kontakt mellem værter og gæster, som har lyst til at holde juleaften sammen.

Boblberg og Røde Kors samarbejder til daglig om at skabe fællesskaber for alle, men særligt julen er en tid, hvor ingen må sidde alene, og hvor fællesskab har ekstra stor betydning, lyder det i en pressemeddelelse. Derfor kan man, hvad enten man ønsker at åbne sin dør for andre mennesker, eller ønsker at blive inviteret ind som julegæst, gå ind på julevenner.dk og tilmelde sig som julegæst eller julevært.

Interessen for nye julefællesskaber er stor. Allerede inden december måned, havde mere end 300 personer oprettet sig som julevært eller julegæst. Når man har meldt sig som Juleven, kan man se de andre Julevenner og blandt dem søge en "juleven", man gerne vil fejre juleaften med.

Annonce
Sociale relationer - venskaber og fællesskaber - er en af vores vigtigste værdier, og derfor lægger Røde Kors og det sociale netværk Boblberg også kræfter i at matche juleværter og julegæster, så ingen skal holde jul alene. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce