Annonce
Haderslev

Bliv klogere på de tekniske uddannelser

Arkivfoto: Flemming Krogh/Scanpix

HADERSLEV: Drømmer du om at arbejde med gastronomi eller el? Så er det blot nogle af de mange uddannelser, EUC Syd tilbyder, som unge fra folkeskolens afgangsklasser og deres forældre kan høre om, når der er åbent hus på teknisk skole i Haderslev.

Det åbne hus finder sted lørdag den 16. november på adressen på Christen Kolds Vej. Nogle af skolens elever vil med badgets med ordene "spørg mig" tage imod gæsterne. I løbet af dagen fortæller elever og ansatte om grundforløbene, htx, det tekniske gymnasium, samt eud, erhvervsuddannelserne, som EUC Syd udbyder 50 af i fire byer.

Åbent hus varer fra klokken 10 til 13. Mimo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce