Annonce
Varde

Bliv klogere på HPV-vaccinen

Vi har en sikker vaccine, og med en høj vaccinationstilslutning blandt både piger og drenge kan vi reducere antallet af HPV-relaterede kræfttilfælde markant. Det er er det gode budskab, vi ønsker at fortælle forældre, siger Dorte Schori, lokalformand i Kræftens Bekæmpelse. Portræt: Dorte Schori

Varde: Kræftens Bekæmpelse i Varde inviterer til et informationsmøde om HPV-vaccination. Det sker onsdag 23. oktober kl. 19.30 hos Fysio Danmark. På informationsmødet vil der være et oplæg fra en læge, som også vil svare på spørgsmål.

Næsten 40.000 piger blev sidste år vaccineret mod HPV, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til året før. HPV-vaccinen er gratis for piger mellem 12 og 17 år, og nu kan drenge også blive gratis HPV-vaccineret.

- Vi er glade for at se, at så mange piger tager imod tilbuddet om HPV-vaccinationen, og at drenge nu også er med i vaccinationsprogrammet. Vi har en sikker vaccine, og med en høj vaccinationstilslutning blandt både piger og drenge kan vi reducere antallet af HPV-relaterede kræfttilfælde markant. Det er er det gode budskab, vi ønsker at fortælle forældre, siger Dorte Schori, lokalformand i Kræftens Bekæmpelse i Varde kommune, i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang, men tilmelding er nødvendigt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce