Annonce
Esbjerg

Bliv podet inden cafébesøget: Nu kan du få en coronatest i gågaden

Det er Carelink, der står for podningen i Kongensgade 15 og de benytter den nye form for kviktest, hvor podepinden kun skal 2-3 centimeter op i næsen. Svar på testen kommer efter 15 minutter. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Et nyt testcenter i Kongensgade skal gøre livet lettere for midtbyens borgere og butiksansatte, og samtidigt være med til at forhindre, at spontane café- og bargæster må afvises i døren.

Esbjerg: Nu kan du blive coronatestet midt i Esbjergs gågade.

Fredag åbnede et nyt teststed i tøjbutikken Rikis gamle lokaler i Kongensgade 15 ved siden af Arbejdernes Landsbank og Humac. Her kan du tre dage om ugen blive lyntestet.

Det er gratis og kræver ingen tidsbestilling, og det er lige i tide til den næste store etape af genåbningen.

Annonce

Onsdag den 21. april får restauranter, caféer og barer nemlig lov til igen at byde indenfor, men det kræver, at gæsterne kan fremvise en negativ coronatest. Kun servering udendørs er undtaget.

- Kravet om coronapas har været kritiseret af flere, fordi det fratager cafégæsterne muligheden for at være spontane, men med lyntest-faciliteter så tæt på, så kan man stadig snuppe en kold øl eller en uplanlagt frokost på Torvet, når man er taget ind til byen for at shoppe. Det er guld værd, mener citychef Brigitta Christensen.

En fleksibel løsning

Det er da også på Esbjerg Citys foranledning, at det nye teststed er blevet en realitet i samarbejde med Esbjerg Kommune, Region Syddanmark og en venlig udlejer, der uden betaling stiller det tomme lejemål til rådighed.

- Vi har kæmpet for at få et hyperlokalt testcenter omkring gågaden, fordi her er et stort behov. Dels ser regeringen gerne, at vores butiksansatte lader sig teste et par gange om ugen og dels vil vi som sagt gerne sikre, at også de spontane gæster kan få adgang til vores restauranter, caféer og barer, siger Brigitta Christensen.

Her kan du blive testet i Esbjerg

Sognehuset, Krebsens Kvarter 74. Hver tirsdag fra klokken 12.00 til 16.00.

Sneum-Tjæreborg Fritidscenter, Skolevej 44B, Tjæreborg. Hver tirsdag fra klokken 09.00 til 12.30.

Cafeteriet ved Skovbo, Ved Skoven 41. Hver mandag, tirsdag og torsdag fra klokken 07.30 til 17.00.

Festsalen på Sædding Skole, Fyrparken 1B. Hver mandag fra klokken 12.30 til 17.00

Hjerting Kirke, Hjerting Byvej 13. Hver mandag fra klokken 08.00 til 14.30

Østerby Sundhedscenter, Ribegade 169A. Hver onsdag fra klokken 07.30 til 15.00 og hver fredag fra klokken 07.30 til 12.00.

Testcenter, Limfjordsvej 3. Alle hverdage fra klokken 07.00 til 21.00. Lørdag og søndag fra klokken 09.00 til 21.00.

PCR-testcenter, Randersvej 42. Alle ugens dage fra klokken 07.00 til 23.00 med tidsbestilling.

Kongensgade 15. Hver onsdag og fredag fra klokken 08.30 til 17.00. Hver lørdag fra klokken 10.00 til 16.00.

De nye testfaciliteter blev taget i brug fredag, og selvom det trak mange mennesker til, så forløb podningerne uden problemer.

- Lokalerne er optimale til formålet. Der er tale om et stort og aflangt lokale, hvor der er plads til lidt kø, så der ikke skal stå en kødrand af ventende mennesker ude i gågaden, og desuden er det muligt at sende de testede ud ad bagindgangen, så ruten gennem lokalet bliver ensrettet, forklarer citychefen.

Det nye testtilbud er åbent onsdag og fredag fra klokken 08.30 til 17.00 og lørdag fra 10.00 til 16.00. Det erstatter det eksisterende i Kirkegade 51, hvor man hidtil har kunne blive lyntestet hver fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce