Annonce
Billund

Bliv vaccineret og stop influenza

Vaccination. Arkivfoto

Billund Kommune: I begyndelsen af november tilbyder Danske Lægers Vaccinations Service gratis influenzavaccination for personer, der er fyldt 65 år inden den 15. januar 2020. For andre koster det 200 kr.

Der lægges ud fredag den 1. november klokken 9-12 i "Kabyssen" på Mødestedet i Grindsted. Det sker i samarbejde med Grindsted Pensionistforening. Samme dag kan man blive vaccineret på Petersmindecentret i Hejnsvig klokken 13.30-14.30. Det sker i samarbejde med Petersminde Dagcenter og Centerrådet.

Torsdag den 7. november er der vaccination i Billund og Vorbasse. I Billund er det klokken 10-11.30 på Billund Plejecenter. I Vorbasse foregår det mellem klokken 13-14. Begge steder i samarbejde med Røde Kors Esbjerg.

Danske Seniorer Sdr. Omme står for arrangementet fredag den 8. november klokken 13.30-14.30 på Omme Centret, og endelig er det den 13. november hos Matas i henholdsvis Grindsted klokken 12.30-14.30 og i Billund klokken 15.30-17.30.

Gør ens helbred, at man ikke kan møde op på de nævnte steder, kan man blive vaccineret hjemme. Det gælder for alle, der er fyldt 65 år inden 15. januar 2020, førtidspensionister og visse kronisk syge - for dem er det gratis, ellers koster det 330 kroner.

Husk sundhedskort.

/BEK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce