Annonce
Billund

Bliv vaccineret og stop influenza

Vaccination. Arkivfoto

Billund Kommune: I begyndelsen af november tilbyder Danske Lægers Vaccinations Service gratis influenzavaccination for personer, der er fyldt 65 år inden den 15. januar 2020. For andre koster det 200 kr.

Der lægges ud fredag den 1. november klokken 9-12 i "Kabyssen" på Mødestedet i Grindsted. Det sker i samarbejde med Grindsted Pensionistforening. Samme dag kan man blive vaccineret på Petersmindecentret i Hejnsvig klokken 13.30-14.30. Det sker i samarbejde med Petersminde Dagcenter og Centerrådet.

Torsdag den 7. november er der vaccination i Billund og Vorbasse. I Billund er det klokken 10-11.30 på Billund Plejecenter. I Vorbasse foregår det mellem klokken 13-14. Begge steder i samarbejde med Røde Kors Esbjerg.

Danske Seniorer Sdr. Omme står for arrangementet fredag den 8. november klokken 13.30-14.30 på Omme Centret, og endelig er det den 13. november hos Matas i henholdsvis Grindsted klokken 12.30-14.30 og i Billund klokken 15.30-17.30.

Gør ens helbred, at man ikke kan møde op på de nævnte steder, kan man blive vaccineret hjemme. Det gælder for alle, der er fyldt 65 år inden 15. januar 2020, førtidspensionister og visse kronisk syge - for dem er det gratis, ellers koster det 330 kroner.

Husk sundhedskort.

/BEK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce