Annonce
Trekantområdet

Bliver affaldet hentet, selvom landet er lukket ned?: Det svar jagtede dagbladet

Danmark er lukket ned. Men borgernes restaffald og grønt affald bliver stadig hentet, selvom der kan forekommer lidt uregelmæssigheder. Værre står det til, hvis du skal af med en sofa. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Selvom det meste af landet er lukket ned, får fredericianerne stadig afhentet deres dagrenovation. Der kan være lidt forsinkelser. Det aflagte legehus og hækken kan dog ikke afleveres på byens genbrugspladser.

Fredericia: Det er ikke kun skoler og institutioner, der har lukket i disse dage. Genbrugspladserne i Fredericia er mennesketomme, store skilte fortæller, at der er lukket, og det er umuligt at komme af med pappet, plastikemballagen og sodavandsdåserne.

Frem til 30. marts er genbrugspladserne lukkede, og affald til genbrug bliver ikke afhentet, men dit almindelige affald – restaffald og grønt affald – det kan du stadig komme af med.

Annonce

Vi kører så tæt på normalen som muligt, men der sendes mere til forbrænding, og der kan opstå ventetid. Men vi kommer og henter dagrenovation.

Vibeke Hviid, affalds- og genbrugschef i Fredericia Kommune

Skraldet hentes

Viggo Hansen fra Fredericia har skrevet til Fredericia Dagblad og stillet et spørgsmål i forbindelse med nedlukningen af Fredericia som følge af coronaudbruddet. Han ville gerne vide, om skraldemændene henter affald, som de plejer.

Det understreger Vibeke Hviid, affalds- og genbrugschef i Fredericia Kommune, at det er tilfældet.

- Vi kører så tæt på normalen som muligt, men der sendes mere til forbrænding, og der kan opstå ventetid. Men vi kommer og henter dagrenovation, slår hun fast.

Har du en gammel sofa, en hæk, der har ladet livet, eller et udtjent legehus, der skulle have været på genbrugspladsen, må du derimod vente lidt endnu. Genbrugspladserne på Bundgårdsvej 2 og Industrivej 28 er lukket frem til 30. marts.

Åbent for erhverv

For de erhvervsdrivende er der dog ikke risiko, at de brænder inde med deres arbejdsrelaterede affald. Deponi er stadig åbent på Vejlbyvej 40 – men altså kun for erhvervsvirksomheder. Og det faktum vil affalds- og genbrugschefen gerne have slået fast.

- Private kan ikke få afleveret deres affald på Vejlbyvej. Heller ikke mod betaling, siger hun.

De erhvervsdrivende kan ifølge Fredericia Kommune aflevere følgende på Vejlbyvej: Som virksomhed kan du aflevere trykimprægneret træ og indetræ, metalskrot, murbrokker, gips, planglas, kølemøbler samt deponiaffald.

Kommunen henstiller til begrænset brug af genbrugspladsen på Vejlbyvej 40. Det skyldes ”reduceret bemanding”.

Genbrugspladsen til erhverv på Vejlbyvej har åbent mandag til torsdag klokken 7-15 samt klokken fredag 7-14.30. Virksomhederne skal betale for at komme af med deres affald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce