Annonce
Trekantområdet

Bliver de unge glemt i Fredericias natteliv?

Når Fredericias unge går i byen, er der så steder, hvor de kan feste med andre på deres egen alder? Det har gymnasieelever fra Fredericia Gymnasium kigget nærmere på. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericias unge mennesker mangler steder i byen, hvor de kan tage hen og feste med andre på deres alder. Byen gør for lidt for at tiltrække de unge, lyder det.
Annonce

Fredericia: Idet vi bevæger os ned ad Vendersgade og længere ind i Fredericias natteliv, møder vi som det første to unge mennesker, der vælter ud af det lokale værtshus Havfruen i en beruset og opløftet stemning. Inde fra Havfruen kan man gennem den åbne dør tydeligt høre Kim Larsens hit “Midt Om Natten”.

Et kig ind af de små tågede ruder afslører, at deres målgruppe nok ikke er de unge mennesker. Vi kan dog ikke spotte andre steder i nærheden, hvor de unge ellers kan tage hen, så vi bevæger os derefter videre ned gennem de kolde gader.

Det gule skær fra gadelygterne glimter i de våde brosten. Lyde fra vores skridt bliver blandet med musikken fra Street Food, jo længere ned ad Gothersgade vi kommer. Street Food er kendt som byens hyggested for alle aldersgrupper. Her kan man komme med sine venner og få en øl eller drink ved et af langbordene.

Lokale gymnasieelever har forsøgt at komme nærmere på et svar på, om der er de rigtige muligheder for de unge i Fredericias natteliv. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Street Food

Vi går ind i varmen og mærker straks stemningen og den hyggelige atmosfære i rummet.

Oppe i baren møder vi Cecilie Mindested på 21 år, som er bartender på Street Food. Cecilie siger, at de ældre mest er der om formiddagen, mens de yngre mennesker kommer hen på aftenen. Hun mener, at Street Food er stedet at gå hen for unge, som har lyst til at hygge med vennerne. Dog mangler byen stadig steder for de unge, som gerne vil feste.

Annonce

Hyggelige små værtshuse

Omkring kl. 01 støder vi ind i en ung fyr på 18 år ved navn Mikkel Kaag Bering. Mikkel har brugt aftenen på Den Irske Pub med sine venner og “en masse øl”, som han selv siger. Han synes, de små værtshuse er hyggelige, og han elsker deres rolige stemning, men han savner alligevel et sted, hvor man kan give den gas. Han savner et diskotek.

Annonce

Natteravne

Vi følger de tre Natteravne Lars Kovaltsenko, Marianne Steengaard og Jan Oldenburg Faust op på Ryes Plads, som er byens knudepunkt, når det gælder værtshuse. Lars, Jan og Marianne står ude foran Den Engelske Pub og drikker en kop kaffe på husets regning.

De går frivilligt rundt i byen om aftenen for at skabe tryghed hos de unge og ikke mindst en god stemning. Det er tydeligt, at de er kendte ansigter. På Natteravnenes videre færd går vi til Domus Axels parkeringshus.

Annonce

I parkeringshuset

Her tjekkes, om alle døre er låst. I den ene trappeopgang kradser lugten af urin i næsen, mens det hvide lys fra loftet skærer i øjnene. De tre natteravne fortæller, at unge sommetider søger herind for at drikke, hvilket de mange tomme øldåser i hjørnet tydeligt viser.

- Der mangler et sted for de 16-årige, som vil lære at gå i byen, siger Lars Kovaltsenko.

Han mener også, at det ville hjælpe bylivet for de unge, hvis der var mere konkurrence mellem stederne.

Det samme mener bestyrer Cecilia Marie Falkenberg Nielsen fra Poolhouse, som vi senere møder inde bag baren. Vi følger med hende ind i et baglokale og går forbi gæsterne på vejen, som enten spiller pool eller sidder og får en øl ved et af bordene. Folk er ved første øjekast i aldersgruppen 18-25 år.

Den ældre generation er ikke repræsenteret her i samme grad som hos genboen, Den Engelske Pub.

Annonce

Manglende diskotek

Cecillia Marie Falkenberg Nielsen mener også, at der i Fredericia mangler et diskotek, som dengang da One lå i byen. Dette har de f.eks. i Middelfart. Her har de diskoteket Ghost, som man kan komme ind på, når man er fyldt 16 år. Cecillia Marie gør det dog klart, at de unge ikke er målgruppen for Poolhouse, fordi det er en bar, hun driver.

Annonce

Manglende konkurrence

Derudover er der opstået det problem i Fredericia mellem forskellige barer, at man simpelthen mangler konkurrence, mener Cecilia Marie Falkenberg Nielsen:

- Jeg skal jo ikke konkurrere med Den Irske, da vi er ejet af den samme.

Cecillia ser derfor gerne, at der kom nogle tiltag, der gør Fredericias byliv mere ungdommeligt.

Vores byvandring slutter, da vi når byens midtpunkt, der er omringet af byens største værtshuse. Her oplever vi igen, at byen er domineret af folk over 30 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce