Annonce
Debat

Bliver demokratiet mon indskrænket?

I fremtiden må de forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer i Din Forsyning kun være med på mødet, når det gælder drikkevand og spildevand. Men ikke når det drejer sig om vores affald og fjernvarme.  Arkivfoto. Henrik Reintoft

Læserbrev: Ved seneste byrådsmøde i både Esbjerg og Varde kommuner var der lagt op til, at de forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer ikke længere skulle deltage i andre udvalg, end dem de formelt er valgt til (vand og spildevand). Helt konkret ville de to direkte valgte bestyrelsesmedlemmer fremadrettet ikke længere kunne deltage i udvalg for fjernvarme og affald. I sidste øjeblik blev sagen pillet af begge dagsordener. Nu afventes en revideret sagsfremstilling.


Ofte er der tale om udpegede, der er blevet forbigået med de ”fede ben” i konstitueringen, og derfor i en tilfældig kabale må nøjes med et ”mindre godt ben” i Din Forsyning.

Uddrag af læserbrevet


Annonce

Bestyrelsen ledes af viceborgmester Anders Linde (V), og Varde Byråd har herudover udpeget Niels Christiansen )K) og Søren Laulund (S). De er udpeget i forbindelse med konstitueringen af byrådet. Her er der en lang række udvalg, nævn og kommissioner, hvortil der skal udpeges byrådsmedlemmer.

Tommy Søndergaard


Således også til bestyrelsen for Din Forsyning. Her får formanden i honorar 150.000 kroner, og de øvrige medlemmer får 37.500 kroner årligt. Altså det man kan lidt kækt kan kalde et ”mindre godt ben”.

Herudover er der så blandt andet de to forbrugervalgte medlemmer. Ofte tale om kompetente og engagerede borgere, der brænder for netop det område, de stiller op til i direkte valg.

Det er derimod langt fra givet, at de af byrådet udpegede medlemmer har den fornødne indsigt, gejst og interesse i netop Din Forsyning. Ofte er der tale om udpegede, der er blevet forbigået med de ”fede ben” i konstitueringen, og derfor i en tilfældig kabale må nøjes med et ”mindre godt ben” i Din Forsyning.

Sagens håndtering af de to ejere er både tåbelig, uovervejet og amatøragtig. Men mon dog ikke den reviderede sagsfremstilling vil udvise den fornødne fornuft?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Debat

Debat: Man gør vold på dansk kulturarv

Annonce