Annonce
forside

Blodpropper blev overvundet: Bjarne Jensen er tilbage for fuld styrke

I november blev Bjarne Jensen en morgen pludselig ramt af fire blodpropper. Det satte ham en del tilbage, men nu er han tilbage for fuld vigør i både sit job i Billund Lufthavn og som politiker. Foto: Søren Gylling.

Bjarne Jensen er nu tilbage for fuld styrke i jobbet i Billund Lufthavn og som politiker efter den blodprop, han for få måneder siden blev ramt af. Søndag fylder han 65 år.

Annonce

Grindsted: Det skulle have været en hel almindelig arbejdsdag for Bjarne Jensen, da han en tidlig morgen i november mødte på arbejde i Billund Lufthavn. Allerede på vejen hen til hoveddøren mærkede han, at det var galt.

- Pludselig fik jeg kramper i benet, og det var som om, jeg ikke kunne få luft. Jeg fik kæmpet mig på arbejde og hen til en pult, men jeg fik vist ikke gennemført mit arbejde særligt godt, fordi jeg havde ondt, fortæller Bjarne Jensen, som med det samme fik et hurtig tid hos lægen.

Han var mødt på arbejde klokken fem, og først tre timer senere kunne han komme til lægen. Imens løb en masse tanker gennem hovedet.

- Da jeg sad ved pulten, nåede jeg at tænke, at nu går det rigtigt galt. Men det var ikke noget, der kom til at fylde ret meget, siger Bjarne Jensen, som med det samme efter sit besøg hos lægen blev indlagt.

Tre blodpropper - en i benet og tre i lungerne - lød diagnosen.

Fakta

Stammer oprindeligt fra Odense, men har boet i Jylland siden 1970'erne - først i Skanderborg og siden i Grindsted.Arbejder til daglig i Billund Lufthavn, hvor han er tillidsmand for HK'erne.

Er gift med Ketty, som desuden er kollega i lufthavnen. Tilsammen har de syv børn og 11 børnebørn.

Forventer at arbejde på fuld tid, til han fylder 67. Derefter vil han sammen med sin søn gennemføre den 900 kilometer lange pilgrimsrute Camino i Spanien.

I november blev Bjarne Jensen en morgen pludselig ramt af fire blodpropper. Det satte ham en del tilbage, men nu er han tilbage for fuld vigør i både sit job i Billund Lufthavn og som politiker. Foto: Søren Gylling.
Annonce

Har tabt sig meget

Det betød en længere sygemelding. Først ved årsskiftet begyndte Bjarne Jensen så småt at arbejde igen, og 1. marts var han igen på fuld tid.

Blodpropperne var aldrig livstruende, men der er stadig gener. Samtidig har det betydet, at Bjarne Jensen har sat et markant mål, når det handler om sin vægt.

- Jeg har nogle gange problemer med at trække vejret. Det er derfor, jeg træner så meget. Foreløbig har jeg smidt 14 kilo, og jeg skal ned under 100 kilo. Hvis jeg kommer ned på 95 kilo, vil jeg være glad, siger han.

I november blev Bjarne Jensen en morgen pludselig ramt af fire blodpropper. Det satte ham en del tilbage, men nu er han tilbage for fuld vigør i både sit job i Billund Lufthavn og som politiker. Foto: Søren Gylling.
Annonce

Nedtrapningen er planlagt

Som 65-årig med fuldtidsjob og to politiske poster har det været naturligt, at Bjarne Jensen overvejer, om han bruger sin tid rigtigt. Han sidder i både byrådet og regionsrådet, men det bliver der lavet om på, når der senere til året er valg. Her vil han kun være at finde på en enkelt stemmeseddel.

- Jeg er opdraget til, at man gør sine ting færdige, men det giver mig en ro i kroppen, at jeg ved, der snart er valg, og så stiller jeg kun op til regionen. I 2018 stopper jeg desuden som tillidsmand på arbejdspladsen, så der er lagt en plan for nedtrapningen, siger Bjarne Jensen, der til gengæld går benhårdt efter at generobre den plads i regionsrådet, som han har haft, siden partifællen Peter Kofoed Poulsen trak sig, efter han blev valgt til Folketinget.

Annonce

Fokus på ældre og svage

Bjarne Jensen blev først i en relativt sen alder politisk aktiv, og det var en personlig hændelse, som fik ham til at gå aktivt ind i politik. For 20 år siden blev hans far meget alvorligt syg, og han fik - mente Bjarne Jensen - en meget dårlig behandling af det offentlige. Så dårlig, at Bjarne Jensen så nærmere på, hvilke politiske partier der havde omsorg for svage og ældre blandt sine mærkesager.

Indtil havde han været konservativ. Et ret naturligt ståsted for en person, der havde arbejdet i forsvaret og haft et lederjob hos Lego, men efter at have set nærmere på partierne, valgte han Dansk Folkeparti.

- Jeg mente, at man måtte kunne gøre noget for de mennesker, der ikke har et talerør. Derfor blev jeg aktiv, siger Bjarne Jensen.

Annonce

Har stadig noget at give

Ret hurtigt efter blev han aktiv. Han sørgede selv for, at der blev stiftet en lokal afdeling af Dansk Folkeparti, men det var ikke uden bump på vejen.

- Til den stiftende generalforsamling kom der kun fem, så vi måtte have dispensation fra Christiansborg for at blive godkendt. Der skulle være syv, for at vi kunne lave en bestyrelse, griner Bjarne Jensen.

I 2001 blev han valgt til byrådet i Grindsted Kommune, og da den blev lagt sammen med Billund, blev han også her valgt til kommunalbestyrelsen.

I knap to år har han desuden siddet i regionsrådet, og det er en valgkamp, som han kaster sig helhjertet ind i.

- Jeg synes, at jeg har noget at give til regionen. Bevarelsen af Grindsted Sygehus står meget højt for mig, men jeg er altså ikke nogen sognerådspolitiker. Jeg har eksempelvis været med til at redde to sygehuse på Fyn. Jeg synes selv, at jeg er god til at sætte mig op i helikopteren og se det hele lidt fra oven, siger Bjarne Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Annonce