Annonce
Vejen

Blodrød økonomi: Idrætscentret i Vejen ramt af over 470 aflysninger

Centerleder for Vejen Idrætscenter, Jakob Sander, kæmper som mange andre mod coronaen. 450 aflyste arrangementer giver blodrøde tal i regnskabet.Foto: André Thorup
Nedlukningen af Vejen Idrætscenter siden lørdag den 14. marts har fået idrætscentrets ledelse til at skære bemandingen fra 210 ansatte til blot fire. Lukningen kommer på det værst tænkelige tidspunkt.
Annonce

Vejen: Det er blot et par uger siden, at centerdirektør i Vejen Idrætscenter, Jakob Sander, var ved at lægge sidste hånd på sin årsberetning for 2019. Her kunne han glædeligt konstatere et besøgstal på over en million og en årsomsætning på hele 62,7 millioner kroner.

Her et par uger efter ser det noget anderledes ud.

- Vi har fået over 470 aflysninger af arrangementer indtil videre. Vi er gået fra 210 medarbejdere inklusiv de mange løsarbejdere til fire. Nedlukningen kommer på det værst tænkelige tidspunkt for os. Marts til juli er de fem største måneder for os, hvor vi normalt omsætter for 200.000 kroner i gennemsnit dagligt. Nu har vi kun de knap 20.000 kroner, som kommunen normalt udbetaler for at understøtte foreninger og skolernes brug af centret som indtægt. Vi har sparet en del op, men det forsvinder hurtigt i øjeblikket, og vi kan ikke holde til det her i mange måneder, siger Jakob Sander.

Annonce

Blodrøde tal på alle parametre

Sammen med bestyrelsen er der oprettet en task force-gruppe, der arbejder med de økonomiske konsekvenser, likvidideten og muligheder i de forskellige hjælpepakker, som Folketinget indtil videre har vedtaget.

- Ser du bort fra luftfart, så lever vi jo nærmest af samtlige af de forretningsområder, som er hårdest ramt af krisen: Overnatning og café, fitness, svømmehal, foreningsidræt, skoler og institutioner. Det lyser blodrødt på alle parametre. Det er alle vores forretningsområder, fortsætter Jakob Sander.

Direktøren frygter også, at den ufrivillige pause for centrets mange medlemmer kan få en folkesundhedsmæssig konsekvens:

- Vi har brugt så mange kræfter på at motivere folk til at motionere i deres hverdag. Med projektet "Din Sundhed" har vi haft stor fokus på, at hjælpe svagere borgere til at få et sundere og bedre liv. Jeg kan frygte, der er flere, der falder af hesten, når det hele kommer i gang igen.

Annonce

Opbakning fra medlemmerne

Fredag blev der sendt en information ud til de rigtig mange medlemmer, hvori der blev takket for den store støtte og opbakning. Desuden også med information om, hvordan der blev kompenseret for lukningen.

- Vi tilbyder tre former for kompensation til vores betalende medlemmer. Rigtig mange har tilkendegivet, at de ikke ønsker kompensation. Det er vi dybt taknemmelige for. En anden mulighed er, at få sit medlemsskab sat på pause - det var der i første omgang også nogle der valgte, men der er sågar nogle, der har valgt at gøre det aktivt igen for at støtte os. Det er helt fantastisk, siger Jakob Sander.

Den sidste mulighed for kompensation er en ugentlig økonomisk kompensation til køb i Vejen Idrætscenter.

I medlemsinformationen kom der også en stærk appel fra bestyrelsen:

- Bestyrelsen sender en stærk appel til, at det enkelte medlem beslutter at fortsætte som aktivt medlem, og dermed støtter op om Vejen Idrætscenter. Idrætscentret har naturligvis gjort alt for at minimere alle de faste omkostninger og vil også i størst muligt omfang gøre brug af regeringens hjælpepakker, lyder det fra bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce